Helyben jövőt építhetsz!

Nógrádban élsz? Szerezz helyben piacképes diplomát!

Kiváló kapcsolatot ápolunk a térség meghatározó vállalataival. Hallgatóink szakmai gyakorlatukat helyben végezhetik (Salgótarján, Bátonyterenye, Mátranovák, Szügy, Balassagyarmat) és több szakunk duális képzési formában is elérhető. Így sok esetben hallgatóinknak már biztos állása van, mire megszerezik diplomájukat.

Gyakorlatorientált képzés, kis csoportok

Az Óbudai Egyetemen az elméleti alapokon nyugvó oktatást minőségi, magas színvonalú gyakorlatorientált képzés egészíti ki már az első évtől.

A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen családias a légkör, a kis létszám miatt az oktatók kiemelt figyelmet fordítanak egy-egy hallgató fejlődésére.

Ösztöndíjak, nemzetközi lehetőségek

Az Óbudai Egyetem országos viszonylatban kiemelkedően magas ösztöndíj-lehetőségeket és nemzetközi tanulmányi programokat biztosít.

Nyelvvizsga

Az Óbudai Egyetemen a nyelvtudás számít, nem a nyelvvizsga. A diplomák kiadásának nem lesz feltétele a nyelvvizsga, azonban a nyelvtudás a követelményrendszer része marad, amelyhez az egyetem biztosítja a feltételeket.

Diákélet és sport

Az Óbudai Egyetem minden évben megrendezi a Diáknapot és csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz.

Az SKKK hallgatói számára kiemelt sportolási lehetőséget biztosítunk saját konditeremmel, a közelben szabadtéri sportpályával, továbbá az önkormányzat által fenntartott városi tanuszoda, illetve sportcentrum térítésmentes használatával.

Salgótarjánban moziban, színházban, egyéb szórakozóhelyeken és sokféle étteremben kapcsolódhatnak ki az itt tanuló diákok. A városhoz közeli természeti környezet rengeteg kirándulási lehetőséget nyújt kijelölt túra- és hegyi kerékpáros útvonalakkal. A helyi sportegyesületek szervezésében számos verseny és sportesemény színesítik a város életét.

Modern campus

Korszerű berendezéssel és felszereltséggel – 3D nyomtatók, VR-szemüveg, járműlabor – várjuk a hallgatókat az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen.

Háromszintes felújított épületünkben három 20-25 fős számítógép-, két kisebb, 15 fős és egy rendezvényterem található. A hallgatók kényelmét kávézóterasz, konditerem, zsibongó, teakonyha, saját belső udvar és parkolási lehetőség biztosítja.

Szállás

A szomszédos ingatlanban, apartmanokban, önkormányzati támogatással biztosított a szálláslehetőség hallgatóinknak.

Frissítve: 2024.05.10.