Nemzetközi Hét

Az ÓE Keleti Károly Gazdasági Kara minden évben megszervezi a Nemzetközi Hét rendezvényt az Erasmus+ program keretében.

Következő Nemzetközi Hét időpotja: 2021. november

A Keleti Károly Gazdasági Kar várja az Erasmus+ partner egyetemek oktatóit, hogy „A 21. század új kihívásai” című tárgy keretében megosszák tudásukat az ÓE hallgatóival, illetve közös workshopokat tartsanak aktuális témákról.

A vendégoktatók választásuk szerint gazdasági vagy műszaki témájú (ideértve gépészeti, biztonságmérnöki, mechatronikai vagy elektronikai és informatikai területeket) előadásokkal jelentkezhetnek, hogy bemutassák az adott területen elért legfrissebb eredményeiket és a jelentkező kihívásokat.

A Nemzetközi Hét ideje alatt lehetőség nyílik

  • a Keleti Károly Gazdasági Kar és más karok megismerésére;
  • kapcsolatépítésre a magyar és a partner egyetemekről érkező nemzetközi vendégoktatókkal;
  • a legszebb budapesti helyek felkeresésére.

Egy-egy partner intézményből maxiumum két fő jelentkezését várjuk, melyet jelentkezési sorrendben tudunk visszaigazolni, ezért érdemes minél előbb regisztrálni.

Egyéb tudnivalók

Oktatók figyelmébe: számítógépes hozzáférést és projektort biztosítunk. Ha egyéb kiegészítő berendezésre van szükség, kérjük jelezni.

Oktatott órák száma: az Erasmus+  szabályok szerint 8 óra kötelező.

Oktatás nyelve: angol

Feltételek és a hallgatók értékelése:
Mivel az Óbudai Egyetem hallgatói számára intenzív kurzusként kerül meghirdetésre a program, az  előadások után tesztet kell írniuk az elhangzott tananyagból. A vendégoktatókat kérjük, hogy egy 10 kérdésből álló feleletválasztós (négy lehetséges válasszal) tesztet állítsanak össze és küldjék meg a szervezőknek.

Nemzetközi koordinátorok figyelmébe:
Kérjük, hogy szórólapokkal vagy egyéb promóciós anyagokkal mutassák be az egyetemüket. Ez egy kiváló lehetőség a csereprogramok és különösen saját intézményük népszerűsítésére a magyar és más bejövő hallgatók számára. Ezen kívül workshop keretében megvitathatják a nemzetközi kapcsolatok területén felmerülő kérdéseket és az azokra adható válaszokat.

Jelentkezési határidő: 2021.

A résztvevők száma korlátozott – 25 oktatót és 15 koordinátort tudunk fogadni.

Költségek:
Nincs részvételi díj. A résztvevők az Erasmus+ programból finanszírohatják a szállást, az utazást és egyéb költségeket az intézményükben alkalmazott szabályok szerint.

Dokumentáció:
A partner egyetemekről Erasmus+ program keretében érkező kolllégák Erasmus+ igazolást kapnak. Az egyéb intézményekből érkezők egy formális látogatási igazolást kapnak.

Az előadásokkal kapcsolatos és egyéb kérdésekkel forduljanak a Nemzetközi Hét szervezőjéhez: keszthelyi.andras@kgk.uni-obuda.hu.

További információ

Frissítve: 2021.12.14.