Események betöltése

Lehetőségek és Kihívások 2024 konferencia

Kezdés

02.01. 09:00

Vége

02.01. 17:00

Helyszín

Helyiség

audmax, Aula, NIK aula, Híd, F09, F08, F07

Feltételek

költségtérítéses
regisztrációhoz kötött

A legnagyobb hazai orvostechnikai konferencia

Jöjjön el 2024. február 1-én az Óbudai Egyetemen megrendezésre kerülő konferenciánkra, és ismerje meg az iparág legfontosabb lehetőségeit és kihívásait a szakma legrangosabb hazai és nemzetközi előadóitól!

A Lehetőségek és Kihívások 2024 konferencia a legújabb fejlesztések és innovációk iránt érdeklődő egészségipari szakembereknek és vállalatoknak nyújt egyedülálló lehetőséget a szakmai tudás bővítésére, az új trendek megismerésére, a személyes találkozásra és az üzleti kapcsolatok bővítésére.

A világ körülöttünk óriási sebességgel változik, amely hatványozottan igaz az egészségiparra is. Rendkívül sok fajsúlyos téma van, melyek közül a 2024-es konferencia a következő kulcstémákra fog fókuszálni:

ADAT
Az orvostechnikai iparág az adatok hihetetlenül gyors növekedésének és az innováció folyamatos előrehaladásának szemtanúja. A fejlett adatgyűjtési és elemzési eszközök lehetővé teszik az egészségügyi adatok hatékonyabb kiaknázását, amelyeknek köszönhetően olyan új eszközök és technológiák jelennek meg a piacon, amelyek elősegítik a betegellátás és a megelőzés minőségének javulását illetve az egészségügyi erőforrások hatékonyabb felhasználását. Az adatelemzés minőségének javításában hatalmas lehetőséget jelent a mesterséges intelligencia, de ezzel szemben nagy kihívást teremt a kiberbiztonság fenntartása. A kulcskérdés, hogyan lehet a személyes adatokból társadalmi hasznot teremteni a biztonság megőrzése mellett.

PIAC
Az orvostechnikai eszközök piacra jutásának feltételeit mind az Európai Unióban (EU) mind az Amerikai Egyesült Államokban (USA) szigorú szabályozások tartalmazzák. Az EU-ban 2017-ben elfogadták az orvostechnikai eszközökre vonatkozó új rendeletet (Medical Device Regulation – MDR) és az in vitro diagnosztikai eszközök rendeletet (In Vitro Diagnostic Regulation – IVDR), amelyek 2021 májusától fokozatosan lépnek életbe. Nagy kihívást jelent a gyártók számára, hogy az MDR és az IVDR szerint klinikai adatokat kell bemutatniuk az értékelés során és szükség esetén klinikai vizsgálatot is kell végezni. A gyártókban felmerülhet a kérdés, hogy az EU magas belépési korlátja miatt más piacokat találjon az eszközeinek, adott esetben az USA-ban, mint a világ legnagyobb egészségügyi piacán. De vajon az USA-ban egyszerűbb, rövidebb, olcsóbb a piacra jutás, kinek milyen tapasztalatai vannak ennek kapcsán? Kulcskérdés, hogy milyen módszerekkel lehet gyorsabban és olcsóbban klinikai adatokat generálni az EU piacra lépéshez és megéri-e az USA piacán megjelenni.

INNOVÁCIÓ 
Az innováció motorját a startup-ok adják, melyek nem tudnak elindulni fejlődni megfelelő támogató környezet nélkül. A szükséges innovációs ökoszisztéma kialakítása minden régióban kiemelt jelentőséggel bír. A konferencia színpadán és a kapcsolódó kiállításon bemutatkoznak innovatív startupok, amelyek forradalmasítják az orvostechnikai eszközöket. A témához kapcsolódó előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken tájékozódhatnak az új trendekről, illetve bemutatjuk más régiók sikeres innovációs ökoszisztémáit, valamint lehetősége lesz reflektálni a kapcsolódó magyarországi tervekre.

Az 2024-es eseményen kiemelt hangsúlyt fektetünk az interakciókra. Ennek jegyében újra lehetőséget teremtünk technikai újdonságok megismerésére; több teret adunk a kérdések menet közben való feltételére és regisztráció alapú B2B eseményt szervezünk, hogy a spontán találkozók mellett, előre egyeztetett üzleti egyeztetéseket is meg tudjanak valósítani a résztvevők.

Azon egyetemi hallgatók számára, akik a téma felől érdeklődnek, ingyenes online betekintést teszünk lehetővé .

További információk és jelentkezés a konferencia weboldalán:  medtech.events

 

Részvételi díj: 


  • december 31-ig: 20.000 Ft + áfa/fő

  • december 31-e után: 35.000 Ft + áfa/fő

Frissítve: 2023. 10. 25.