Események betöltése

Kódolás Órája

Kezdés

2022.12.12. 08:00

Vége

2022.12.12. 15:00

Helyszín

Helyiség

audmax és F06

Feltételek

regisztrációhoz kötött

A Számítástechnika Oktatásának Hetén világszerte több helyen is megrendezik a Kódolás Óráját (Hour of Code), melynek célja, hogy egyidejűleg 100 millió diákot vezessenek be a programozás alapjaiba.


Az eseményen egy játékos oktatási feladatot oldanak meg a résztvevők, miközben közismert személyek (Mark Zuckerberg – Facebook alapító, Bill Gates – Microsoft alapító, stb.) videoüzenetein keresztül nyernek bevezetést a programozás technikáiba. A Kódolás Órája tehát tekinthető egyfajta innovatív, izgalmas informatika órának is, mely képes közelebb hozni a diákokhoz az IT világát.


„Mindenkinek meg kellene tanulnia a számítógép programozást, mert az megtanít gondolkodni is” - Steve Jobs, az Apple alapítója. 

Erre az alapgondolatra épül a Kódolás Órája. Ezért azon túl, hogy a feladatok szórakoztatóak, a megoldás közben szerzett ismeretek fejlesztik a logikus gondolkodásmódot és a rendszerszemléletet is. Mindemellett közismert, hogy az informatika hazánkban hiányszakmának minősül és a világon mindenütt stabil az IT szakma munkaerőpiaci pozíciója. Ezért is buzdítjuk a diákokat a részvételre, hiszen olyan ismeretekbe kóstolhatnak bele, melyek hosszútávon is a javukra válhatnak.


Frissítve: 2022. 12. 09.