Együttműködés megalapozása a GDUT-tal

A Guangdong University of Technology (GDUT) küldöttsége tett látogatást az Óbudai Egyetemen október 22-én. Az egyetem székhelye Kína harmadik legnagyobb városában Guangzhouban van. Az intézmény 5 kampusszal és 20 karral rendelkezik 3 különböző régióban. A több mint 50000 hallgatóval bíró egyetem az ÓE-hez hasonlóan a Times High Education rangsora alapján a legjobb 601-800 közötti helyezést érte el.
A Prof. Qiu Xueqing a GDUT, elnöke által vezetett küldöttséget Prof. Dr. Kovács Levente rektor nevében, Prof. Dr. Galambos Péter innovációért felelős rektorhelyettes fogadta. Az együttműködési tárgyaláson részt vett Prof. Dr. Maior Enikő oktatási rektorhelyettes és Dr. Sugár Viktória fenntarthatóságért és kiemelt fejlesztésekért felelős rektorhelyettes.

Az Óbudai Egyetemre érkezett a kínai Guangdongi Műszaki Egyetem (GDUT) delegációja. A tárgyaláson Prof. Dr. Galambos Péter előadásában bemutatta az egyetemet, annak jelenlegi innovatív tevékenységét és céljait, ezt követően beszámolt az ÓE törekvésiről, azzal kapcsolatban, hogy elmélyítse a nemzetközi kapcsolatait, s ezáltal még több és sokoldalúbb lehetőséget biztosíthasson hallgatói számára.

A küldöttséget Prof. Qiu Xueqing elnök vezette, részt vett továbbá Zhou Dongbin
az Iskolai Ügyek Bizottságának elnöke, Prof. Qin Yanlin a Tudományos Kutatásmenedzsment Osztály helyettes igazgatója, Prof. Huo Yanping az Előrejelzési és Elemzési Központ igazgatója, Prof. Huang Rong a Nemzetközi Iroda igazgatója és Xiao Pan a Nemzetközi Iroda munkatársa.

Az elnök elmondta, örülnének, ha hosszútávú együttműködést alakíthatnának ki egymás között, majd hozzátette, szeretnének többpólusú együttműködési megállapodást kötni, amely elősegítené mind a cserediák programok létrejöttét, mind a technológiai transzfert és egyéb közös tudományos kutatási munkát a jövőben. Ennek kapcsán meginvitálta az Óbudai Egyetem képviselőit Guangdongba, hogy ott folytathassák a megbeszéléseket a közös célok megalapozása érdekében.

Prof. Dr. Galambos Péter elfogadta a kínai fél meghívását, majd tájékoztatta a küldöttséget arról, hogy az Óbudai Egyetem 2025 márciusában tervezett kínai utazása során szívesen ellátogat hozzájuk, ahol majd aláírhatják a szándéknyilatkozatot a jövőbeli közös munka érdekében.

A tárgyalást követően a küldöttség az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ robotika-laboratóriumát is felkereste.

 

A GDUT kiemelt figyelmet fordít a tudományos kutatásra és a tudományágak fejlődésére, és erős eredményekkel büszkélkedhet. Kutatási politikája azt a célt szolgálja, hogy erősítse a tudományos alapkutatások és alkalmazott kutatások kapacitását, valamint a tudáscserét egy olyan kultúrában, amely lehetővé teszi a kutatók számára, hogy virágozzanak és újítók legyenek. Ennek eredményeként a GDUT több mint 70 kulcsfontosságú laboratóriummal és kutatási platformmal rendelkezik.

 
Frissítve: 2024.10.28.

Legfrissebb cikkek