Nemzetközi együttműködés a Pannónia Programban

Baráti hangulatú találkozón fogadták a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem küldöttségét az Óbudai Egyetem képviselői, ahol az intézmények közötti évek óta tartó együttműködés megerősítésére és új lehetőségek megteremtésére került sor október 16-án. A többek közt az Erasmus+ program keretében történő hallgatócserékről tárgyaltak, valamint megállapodás jött létre a Pannonia Ösztöndíjról is, amely további lehetőségeket biztosít az együttműködés folytatásához.

A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (Constantine the Philosopher University in Nitra) Szlovákia egyik legjelentősebb felsőoktatási intézménye, amely kiemelt figyelmet fordít a tudományos és nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére. Az egyetem számos területen kínál képzéseket, különös tekintettel a természettudományokra, informatikára, bölcsészettudományokra és pedagógiára.



A találkozón az Óbudai Egyetemet Dr. Sugár Viktória, fenntarthatóságért és kiemelt fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, valamint Dr. Kopják József, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja képviselte. A nyitrai delegáció tagjai között volt Dr. Martina Pavlíková, nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, Prof. Dr. František Petrovič, a Természettudományi és Informatikai Kar dékánja, valamint Prof. Dr. Roman Králik, a Román és Germán Tanulmányok Tanszék Professzora.

Az intézmények közötti kapcsolat hosszú múltra tekint vissza, melynek keretében évente több tucat hallgató vesz részt az Erasmus+ programban, mindkét egyetem részéről. Az újonnan aláírt Pannónia Ösztöndíj szerződés tovább erősíti a két egyetem közötti szakmai kapcsolatokat és hallgatói lehetőségeket, amely lehetővé teszi, hogy még több hallgató és oktató részesüljön a közös projektek és tanulmányi programok előnyeiből.

További információk elérhetők az egyetem honlapján: Constantine the Philosopher University in Nitra
Frissítve: 2024.10.18.

Legfrissebb cikkek