ÓE-képviselet a Sapientia Egyetemen

Prof. Dr. Maior Enikő oktatásért felelős rektorhelyettes képviselte az Óbudai Egyetemet Csíkszeredában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az Egyetem Napja elnevezésű, rangos rendezvényén, október 4-én. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az Óbudai Egyetem kiemelt partnere.

Első tanévnyitójának évfordulóját ünnepelte a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A 2012 óta hagyománnyá vált Egyetem Napján Dr. Tonk Márton rektor köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott: „Mára a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a Kárpát-medencei magyar felsőoktatás stabil, megkerülhetetlen, szakmai és minőségi szempontból vonzó, versenyképes intézményévé vált.” Az egyetem vezetője örömmel számolt be arról is, hogy 2025-ben a Csíkszeredai Kar ad otthont az Országos Tudományos Diákköri Konferencia egyetlen határon túl megszervezett szekciójának. Az ünnepség keretében átadták a Teller Ede emlékérmet, a tiszteletbeli professzori címeket, a professor emeritus/emerita címeket, továbbá a rektori dicséreteket.



A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az Óbudai Egyetem kiemelt partnere. Az egyetem – az alapítására emlékező – 2022-ben tartott ünnepnapja alkalmából az intézmény tiszteletbeli tanára címet vehette Prof. Dr. Kovács Levente Dr. Tonk Márton rektortól és Dávid László professzortól. „Az Óbudai Egyetem mindig is kiemelten kezelte a 2001-ben alapított Sapientiával való szakmai, oktatói és hallgatói kapcsolatok fejlesztését – hangsúlyozta a kitüntetett, aki számára személyesen is fontos a magyar nyelvű műszaki felsőoktatás erősítése szülőföldjén, Erdélyben. Ezt a célt szolgálja - az általam még temesvári egyetemistaként - 25 éve alapított (erdélyi) Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia is, amelynek támogatói és közreműködői vagyunk.
Frissítve: 2024.10.07.

Legfrissebb cikkek