Tegyünk együtt a környezetünk védelméért! – új Alapítványi rendezvény a Rejtő Karon

Az Óbudai Egyetemen idén ősztől még nagyobb figyelmet kap a fenntarthatóság. Ehhez kapcsolódóan Változtasd meg a világot, tegyél te is környezetünkért az egyetemi falak közül! címmel, Tudatos hulladékgazdálkodás a klíma- és ökológiai válság korában alcímmel tartott programot a hallgatók számára a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány és a Cseriti Nonprofit Kft. a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon szeptember 26-án. Az eseményen izgalmas előadások, majd kerekasztal-beszélgetés keretében mutatták be a téma hazai hiteles képviselői a tudatos hulladékgazdálkodás, valamint a körforgásos gazdaság jelenét és jövőjét.

Nyitóbeszédében Molnár Attila alapítványi igazgató elmondta: az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány a magyar felsőoktatás gazdasági, társadalmi és nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése érdekében többek közt oktatási, kutatási, hallgatói és oktatói támogatási programokat működtet.



A hallgatóság számára mindemellett ismertette azokat a további programokat, melyek körükben is érdeklődésre tarthat számot, többek közt kiemelve az EgyetemZene rendezvénysorozatot és a sportolási lehetőségeket. Kifejtette: a fenntarthatóságról szóló nyitóprogram a Rejtő Kar hallgatói számára szóló gyakorlatias, kreditpontot érő kurzussorozat nyitánya is. A zárórendezvényt december 3-án tartják, ahol 300-400 fős részvétellel számolnak.



Előadók és a kerekasztal beszélgetés résztvevői: Ferenczi Attila Maxim, a Reco Waste Management vezetője, Lévai Gábor, a Scale Impact Kft.alapítója, Dr. Csanák Edit DLA, a Rejtő Kar kutatási dékánhelyettese és Nagy Réka, a Cseriti projektkoordinátora volt.

Frissítve: 2024.09.27.

Legfrissebb cikkek