MTA ülés az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem volt a házigazdája a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedés és Járműtudományi Tudományos Bizottsága emlékülésének, melyet Prof. Dr. Farkas András, a Keleti Károly Gazdasági Kar egykori munkatársa tiszteletére rendeztek szeptember 25-én.

Az ülést az Óbudai Egyetem nevében Prof. Dr. Galambos Péter, innovációért felelős rektorhelyettest nyitotta meg. Mint fogalmazott: „a közlekedés és járműtudomány különös jelentősége vitathatatlan napjainkban, amikor a mobilitás technológiája radikális változásokon megy keresztül.



A közlekedési infrastruktúra fejlesztés világában Farkas professzor úr kutatási területének, a döntéselméletnek különösen fontos szerepe van, hiszen a sok évtizedet meghatározó fejlesztéseket megalapozott döntési mechanizmusokkal, matematikai módszerekkel ésszerű támogatni.” A rektorhelyettes hangsúlyozta: „az Óbudai Egyetem számára fontos a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedés és Járműtudományi Tudományos Bizottsággal ápolt jó kapcsolat, és a jövőben is örömmel adunk otthont a bizottság rendezvényeinek.”



Az emlékülésen négy szakmai előadás hangzott el, amelyek mindegyike kapcsolódott Prof. Dr. Farkas András munkásságához. Az Óbudai Egyetemet előadóként Prof. Dr. Pokorádi László képviselte, aki a komplex rendszerek megbízhatóság-elemzési módszereivel kapcsolatos eredményeit ismertette.

 
Frissítve: 2024.09.27.

Legfrissebb cikkek