Események betöltése

Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia - 2024

Kezdés

11.07. 08:00

Vége

11.08. 18:00

Helyszín

Helyiség

G épület

Feltételek

díjmentes

Trefort Ágoston 1873-tól megújította a tanárképzés rendszerét, egyesítette a gimnáziumi és reáliskolai tanárok képzését. Rendszerszinten, egységben kezelte a szakképzés-fejlesztés és a tanárképzés ügyét. Napjainkban - a szakképzés-fejlesztés és pedagógusképzés kihívásai-, ugyancsak számos oktatási probléma életszerű megoldását igénylik.

A XII. Trefort Konferencia célkitűzése a szakképzés-fejlesztés és pedagógusképzés, továbbá a felsőoktatás pedagógia összefüggéseinek tudományos igényű megvitatása. A konferencia teret kíván nyújtani azon kutatás-fejlesztési eredmények és helyi innovációk bemutatására, amelyek az utóbbi években születtek Magyarországon, valamint a határon túli oktatási rendszerekben. Konferenciaprogramunk keretében, lehetőséget adunk arra, hogy a hazai és határon túli pedagógusképző intézmények munkatársai:

kifejthessék álláspontjukat az oktatás, azon belül is hangsúlyosan a szakképzés fejlesztéséről, illetve a pedagógusképzést érintő aktuális kérdésekről,

számot adhassanak az oktatás, a szakképzés és a pedagógusképzés területén folyó empirikus kutatásaikról,

bemutathassák oktatási, illetve technológiai innovációikat az új tanulási formák és módszerek alkalmazási lehetőségeiről; a szakképzés és a felsőoktatás területén,

doktorandusz hallgatók bemutathassák kutatási-fejlesztési eredményeiket.

A XII. Trefort Konferencia jelenléti formában kerül megrendezésre, ösztönözve ezzel is a szakmai párbeszéd erősítését és a tudományos hálózatépítést. A konferencia előadások tartalmát lektorált - ISBN számmal ellátott-, tudományos e-kiadvány formájában tesszük közzé.


Frissítve: 2024. 10. 14.