Folytatódtak a tárgyalások a koreai kutatókkal

A koreai Gazdasági és Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) keretein belül az Óbudai Egyetemre érkezett a Koreai Köztársaság delegációja augusztus 14-én. A program fókuszában az e-mobilitás és a karbonsemleges közlekedés fejlesztése áll.



Folytatódtak az idén áprilisban megkezdett tárgyalások az ipari szereplők szakember-igényeiről az EIPP program koreai kutatóival. Az egyetemet Dr. Sugár Viktória fenntarthatóságért és kiemelt fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, Dr. habil. Wührl Tibor, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar kutatási dékánhelyettese és Dr. Zrubka Zsombor, az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ főigazgatója képviselte.



A delegáció vezetője Dr. Yang Ho Lee, a Kyonggi Egyetem (KGU), vezető kutatóprofesszora előadásában bemutatta a dél-koreai fél innovációs együttműködési javaslatát. Magyarország és Dél-Korea közös jánakprogram részeként a képzett munkaerő fejlesztését célozza az elektromosjármű- és akkumulátoriparban. A mostani megbeszélés annak lehetőségét járta körbe, hogy milyen szerepet tud vállalni ebben az Óbudai Egyetem. Ezzel összefüggésben felmerült, hogy a távolkeleti ország és hazánk közös humánerőforrás-fejlesztési rendszert alakítson ki, amely előre mozdíthatná a munkaerő-piaci egyensúlyhiány kezelését és referenciamodelljének megvalósítását.



A vendég delegáció a látogatását az EKIK laborban fejezte be, ahol szemügyre vehették az ÓE robotjait.

 

 
Frissítve: 2024.08.14.

Legfrissebb cikkek