Energetikai mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

A képzés célja energetikai mérnökök képzése, akik olyan megoldások fejlesztésével foglalkoznak, amivel az energiafelhasználás és fogyasztás különféle bonyolult folyamatait tervezik, illetve tökéletesítik. Ismerik a különféle megújuló energiaforrások előnyeit, hátrányait alkalmazásuk korlátait, különösen hazánkra jellemző specifikus ismeretekkel rendelkeznek a megújulók terén. Alkalmasak az energetikai gépek és berendezések üzemeltetésére és fenntartására, illetőleg azok alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényeit is figyelembe véve. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Ha érdekelnek a modern, technikailag fejlett társadalmak működésének alapjait biztosító különféle energiaforrások, energiaátalakító, energiatároló és energiaellátó rendszerek, akkor itt megtalálod az érdeklődésednek megfelelő tudást és képzést.

KÉPZÉSI TERÜLET

Műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Egy energetikai mérnök bárhol el tud helyezkedni, ahol energiatermelés, energiaátalakítás vagy energiafelhasználás történik. Erőművektől kezdve, ipari és mezőgazdasági üzemen át, egészen pl. egy kórházig.

FŐBB TANTÁRGYAK

A műszaki és természettudományi alapozó tárgyak mellett kiemelt szerepet kapnak a különféle megújuló energiatermelési megoldásokkal kapcsolatos tárgyak, valamint a különféle energiatranszport folyamatok modern, számítógéppel támogatott elemzése (CFD).

SPECIALIZÁCIÓK

Megújuló energetika és energiabiztonság

KÉPZÉSI SZINT

  • Alapképzés (baccalaureus, bachelor, rövidítve: BSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

7 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

igen

KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉSEK AZ ÓBUDAI EGYETEMEN

Gépészmérnöki, Biztonságtechnikai mérnöki, Hadiipari mérnöki

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Prof. Dr. Zachár András, zachar.andras@bgk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2024.07.29.