Újabb egyeztetések a Taskenti Egyetemmel

Oktatási és mobilitási kérdésekről történtek kétkörös egyeztetések a Taskenti Kémiai Technológiai Állami Egyetem (TICT) és az Óbudai Egyetem között július 1-jén és 2-án, valamint 15-én.

Július első napjaiban Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes és Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar dékánja fogadta Boborajabov Bakhodir Nasriddinovich Ifjúsági, lelki és oktatási ügyekért felelős első rektorhelyettest és Saidumarkhon Saidakhmadovot, a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatalának vezetőjét.



Július közepén Prof. Dr. Kovács Levente a taskenti egyetem rektorát, Prof. Dr. Botir Usmonovot fogadta, akivel többek között közös kutatási projektekről és oktatási együttműködésről egyeztetett. Elmondta: közös mesterképzést tervezünk indítani, amely az ÓE felsőoktatási szakembereinek bevonásának köszönhetően magas színvonalú mérnökképzést biztosít majd a taskenti egyetemen. A megbeszélésen a két egyetem rektorán kívül részt vett Prof. Dr. Molnár András rektorhelyettes, Fehér Botond gazdasági főigazgató, Dr. Pogátsnik Monika az Alba Regia Műszaki Kar dékánhelyettese, valamint Németh Antal, a Kaposvári Okosipari Tudományos és Innovációs Park ügyvezető igazgatója.



 
Frissítve: 2024.07.24.

Legfrissebb cikkek