Mobilitási program a Sanghaji Gazdasági Egyetemmel

Hallgatók és oktatók mobilitásáról, közös kutatási projektek létrehozásáról egyeztetett Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Prof. XU Yonglin, a Sanghaji Nemzetközi Üzleti és Gazdasági Egyetem (SUIBE) alelnökével május 16-án.

A sanghaji egyetemmel folytatott tárgyalás fontos előrelépést jelent a távol-keleti ország felsőoktatási intézményeivel kialakítandó együttműködések sorában, hiszen tovább erősíti nemzetközi mobilitási programunkat és új lehetőségeket nyit a közös oktatási-kutatási területeken, elősegíti a hallgatók nemzetközi szakmai tapasztalatszerzését, ez esetben a gazdasági területeken – húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente rektor.



A jövőbeni együttműködés kiváló lehetőséget teremt az oktatók, kutatók és a hallgatók mobilitásának fokozására, a két intézmény közötti közös kutatási és oktatási projektek megkezdésére, mely a magyar és kínai felek közötti eddigi kooperációt tovább erősítheti és élénkítheti a jövőben is. A közös képzések, doube deegree lehetőségeinek feltérképezése is fontos szempontot képviselnek az együttműködés keretén belül.



Az eseményen részt vett Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja, Bial Tibor nemzetközi főigazgató, Baranyi Emese, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda irodavezetője és Veres Erzsébet, a Nemzetközi Oktatási Iroda vezetője is.

A SUIBE (Shanghai University of International Business and Economics) nemzetközi hírű felsőoktatási intézmény, melyet a világ egyik vezető közgazdasági és nemzetközi üzleti oktatási központjaként ismernek el, a QS ázsiai rangsorában a 237. helyen áll.

 
Frissítve: 2024.05.21.

Legfrissebb cikkek