Bővülő együttműködés a Kassai Műszaki Egyetemmel

Több mint húsz éves múltra tekint vissza az Óbudai Egyetem és a Kassai Műszaki Egyetem kapcsolata. A Prof. Dr. Peter Mésáros, a felsőoktatási intézmény rektora által vezette küldöttséggel az együttműködés szorosabbra fűzéséről tárgyalt Prof. Dr. Kovács Levente rektor, valamint egyetemünk rektorhelyettesei.

A megbeszélés középpontjában a közösen kidolgozott repülőgép infrastruktúra üzemmérnöki alapképzés gyakorlatba ültetése állt.  A két egyetem vezetése megvitatta továbbá az Erasmus programmal kapcsolatos jelenlegi helyzetet, közös konferenciák szervezésének és mobilitási programok megvalósításának lehetőségét is. Prioritás a V4-es régió egyetemei közötti együttműködés erősítése, a közös projektekben való részvétel és az akadémiai kapcsolatok erősítése. A két egyetem vezetése magas színvonalú műszaki képzés megvalósításán fáradozik a régiónkban, melyhez a szoros szakmai együttműködés elengedhetetlen.



Egyetemünk születésnapja alkalmából díszoklevelet, valamint egy Kassa belvárosáról készült metszetet vehetett át az egyetem rektorától Prof. Dr. Kovács Levente.



 
Frissítve: 2023.11.28.

Legfrissebb cikkek