Magyar Építőművészetért érem egyetemünk professzorának

A Magyar Építőművészetért érem elismerésben részesült Prof. Dr. Klein Rudolf építészettörténész, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar egyetemi tanára. A díjat az Építészet Világnapja alkalmából a Magyar Építőművészek Szövetsége Kós Károly termében vehette át október 2-án.

A szabadkai születésű Klein Rudolf diplomáját Zágrábban szerezte. Doktori fokozatát Belgrádban építészetelméleti, illetve Budapesten, az ELTE-n a modern építészet történetével foglalkozó munkájáért kapta, 2007 óta az MTA doktora.

Órákat adott a The Hebrew University-n, a Kyotó-i Műegyetemen, és a Bezalel Academy of Arts and Design-on, a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Szent István Egyetemen illetve az Újvidéki Egyetemen. A XX. századi építészet történetével foglalkozik, illetve az építészet és a filozófia, az építészet és a vallási/nemzeti önazonosság kapcsolatával. Tizenkét könyv szerzője, 10 könyv társszerzője, képes monográfiákban dolgozta fel a magyarországi, továbbá a kelet-közép európai zsinagógák történetét. Prof. Dr. Klein Rudolf  az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet Épített környezet Tanszék egyetemi tanára.

Frissítve: 2023.10.05.

Legfrissebb cikkek