Tovább erősödtek az egyetem kenyai kapcsolatai

Nagy érdeklődésre tartott számot az idei, Kenyában megrendezett INES konferencia és Satellite Workshop, ahol a Prof. Dr. Kovács Levente rektor által vezetett egyetemi küldöttség is részt vett. Az eseményen 43 publikáció eredményes prezentálására került sor, és 16 ország képviseltette magát, köztük Magyarország.

Kenyában került megrendezésre a 27th IEEE International Conference on Intelligent Engineering Systems 2023 (INES 2023) elnevezésű nemzetközi konferencia a közelmúltban.



A megnyitón Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem Rektora, az IEEE Hungary Section elnöke köszöntötte a résztvevőket, és köszönetét fejezte ki a publikációk létrejöttéhez kapcsolódó eredményes munkájukért.



Magyarország Kenyai Nagykövetségének vezetője, Mészáros Zsolt nagykövet tartott megnyitó beszédét követően Esther Muchiri, az IEEE Kenya Section elnöke a kenyai-magyar kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta a nemzetközi konferenciák tükrében. Az eseményen Prof. Dr. Bokor József, az Óbudai Egyetem Díszdoktora tartott Geometric and Data-driven Solutions of Detection Problems in Dynamic Systems and Networks címmel tartott előadást, majd Prof. Dr. Andrea De Gaetano, az Óbudai Egyetem Díszdoktora adott elő Mathematical Modelling and Trauma Survival címmel. (A konferencia első állomása Nairobi volt, amelyet a Satellite Workshop követett Nyeriben, július 29-31. között.)



Az INES 2023 Satellite Workshop on Cyber-Medical Systems megnyitója a már megszokott módon Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektorának, a konferencia elnökének köszöntőjével vette kezdetét. Az előadásokat követően a résztvevők bejárták a Dedan Kimathi Műszaki Egyetemet, és az ott található kávéültetvényt, Dr. Moses Ollengo, az egyetem adjunktusa vezetésével.

Az idei INES konferencián és Satellite Workshop-on, 43 publikáció eredményes prezentálására került sor. 16 országból, elsősorban Magyarországról, valamint a környező országokból, így Szlovákiából, Ausztriából, Szlovéniából, Németországból, Görögországból, Albániából és Csehországból, mindemellett Finnországból, az Egyesült Királyságból, Iránból, Oroszországból, Mexikóból, Indiából, Kenyából és a Dél-afrikai Köztársaságból érkeztek résztvevők.
Frissítve: 2023.08.25.

Legfrissebb cikkek