Robotkart kapott az Alba Regia Kar

Az Óbudai Egyetemmel 2016 óta tartó együttműködésnek köszönhetően az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felajánlott egy IRB 2400-as robotkart oktatási célra az Alba Regia Műszaki Karnak.

Az ABB több mint 40 országban működik együtt iskolákkal, főiskolákkal és egyetemekkel, hogy a diákok elsajátítsák a robotprogramozás és működtetés alapjait. A cég legutóbb egy IRB 2400-as robotkart ajánlott fel oktatási célra az Alba Regia Műszaki Karnak. Az eszköz korábban az Adient cégnél működött.  Ezek a robotok számos ipari alkalmazásban használhatók, ilyenek a termékmozgatás, gépkiszolgálás, marás, vízvágás. A másik IRB 2400-as, valamint a több gyártási funkcióhoz, például ívhegesztéshez, gépkiszolgáláshoz, termékmozgatáshoz és csiszoláshoz alkalmazott IRB 1600-as robot pedig az ABB egy másik partnerétől érkezett az egyetemhez.

„A most adományozott robotkarok elsődlegesen gyakorlati oktatási célokat fognak szolgálni, de emellett kutatási feladatok is várnak rájuk. Az egyetemünk hallgatói, munkatársai, ipari partnerei, a Science Park leendő alkalmazottai és székesfehérvári középiskolák is fogják ezeket használni” – mondta Dr. Széll Károly, a Kar egyetemi docense.
Frissítve: 2023.08.16.

Legfrissebb cikkek