Öröm volt a KIN Kupa

Több mint ezer embert mozgatott meg a 40. Kandós Ifjúsági Napok június 9-én és 10-én. A szakmai kreativitást is igénylő, 24 órán át tartó vetélkedőn részt vevő csapatok tagjainak minden órában tíz feladatot kellett megoldaniuk, azaz összesen 240-et. A legnagyobb összefogásra akkor volt szükség, amikor szöcskévé kellett változtatniuk egy villamost.

A rendezvényt idén a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzata a Műszer KIN csapat közreműködésével valósította meg.



A Kandós Ifjúsági Napokat, más néven a KIN Kupát, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola szervezte meg először 1982-ben. A kezdetekkor öt csapat vett részt a megmérettetésen. A nevezők száma évről évre nő. Idén már 11 csapat indult az egyetem karairól, közük a Kandós „szakirányos csapatok” (Automatika, Energetika, Műszer, Híradástechnika és Alkatrész). A 24 órán át tartó vetélkedő során a hallgatóknak leleményesen és kreatívan kellett megoldaniuk a különböző témakörben kiírt feladatokat.



A záróesemény során a Kandó Kollégium elől különjáratként indult egy csuklós villamos, a C épület előtt található mozdonyig. A rövid utazás során a hallgatóknak sárga szöcskévé kellett változtatniuk a járművet, azaz ritmikus ugrálással meg kellett próbálniuk leugrasztani a sínről a villamost, amely így a mozgása során „bólogatott”.



A kupa győztese mindig a következő évi rendezvény szervezője és egyben a téma adó csapata, három egymást követő győzelem esetén az adott csapat örök kupát nyer.

Az induló 4 Kandós csapat (az 5. volt a szervező) az első 4 helyet foglalta el. A kupát a tavalyi szervező nyerte, vagyis a HIPI KIN. A helyezettek névsora: 1. HIPI KIN 2. Automatika KIN 3. Energetika KIN 4. Alkatrész KIN 5. Gépész KIN 6. KINFO 7. YBL KIN 8. Keleti KIN 9. Fehérvár KIN.
Frissítve: 2023.06.19.

Legfrissebb cikkek