Csapattá főztük magunkat

Mi teszi jól működő csapattá az Óbudai Egyetem munkatársait? Például egy jó hangulatú főzőverseny. Ez volt a vezérmotívuma annak a közösségépítést célzó eseménynek, melyen egyetemünk polgárai - összesen közel kétszázan - mérték össze főzőtudományukat a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar udvarán június 9-én. A rendezvény Prof. Dr. Kovács Levente rektor kezdeményezésére, a Rektori Hivatal megbízásából az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. és a Hallgatói Önkormányzat szervezésében valósult meg.

Közösség, jó hangulat, főzőverseny, marhapörkölt - ezeket a kulcsszavakat kell beütni a honlap keresőjébe, ha fel szeretnénk idézni a történteket. „Az Óbudai Egyetem Főzőversenye a munkavállalók közösségépítését és az egyetemi élet színesítését szolgálja. Célja a gasztronómiai kultúra becsempészése az egyetem életébe, ahol a résztvevők együtt főznek, ismerkednek és kötetlenül beszélgetnek. Ezzel remek lehetőség kínálkozik a munkatársak és hallgatók számára, hogy összefogjanak és egy közös cél érdekében együttműködjenek” – így szólt a meghívó szövege. Régi és új munkavállalók valamint a HÖK csapata indult a megmérettetésen: összesen közel kétszázan, 25 csapatba rendeződve.



Régi hagyományt élesztettünk újjá, hiszen a korábbi években rendszeresen tarthattunk a mostanihoz hasonló gasztronómiai megmérettetést, azonban a Covid-járvány idején erre nem volt lehetőség.



Az eleinte szakadó eső sem szegte kedvét a társaságot kedvelő résztvevőknek, hogy akár csuromvizesen is nekiálljanak főzni. A sátrak menedékében óriás bográcsokban készültek a finomabbnál finomabb pörköltek. Mindenki nyerni szeretett volna, ennek ellenére senki sem a feszült versengésre koncentrált, sokkal inkább a jó hangulatú együttlétre. Imitt-amott a „házi nedűk” fokozták a hangulatot.



A fiatalabbak fürdőruhában „strandoltak”, mások táncra perdültek, sokan közösen énekeltek, meglátogatták egymás „stRandját”.



Az ételek elkészültével közösen asztalhoz ültek, majd feszülten várták a zsűri döntését.



Hogy könnyebb legyen az összehasonlítás és mindenki egyenlő eséllyel induljon, marhapörköltet kellett készítenie a csapatoknak, bár volt, aki a gyomorkímélőbb lecsó mellett tette le voksát, versenyen kívül.



A zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen szinte mindegyik csapat brillírozott. Az értékeléskor fő szempontokként tekintettek az elkészített étel ízére, színére, állagára, elkészítésének menetére, a csapat megjelenésére, a főzőhely hangulatára, a hagyománytisztelet megjelenítésére és az egyediségre.



Horváth Gergő - Bánki HÖK elnök, Novák János – kollégiumigazgató, Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes, Molnár Sándor - (intézetigazgató-helyettes - ÓE Testnevelési és Sport Intézet), Fehér Botond - mb. gazdasági főigazgató - végül meghozta döntését, melynek értelmében első helyen végzett a Pályázati Iroda Marha Jó Projekt nevű csapata:



Második lett a Pénzügyi és Számviteli Iroda Marhajó csoportja:



a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Kiss Árpád Kollégium, azaz a KÁK vitézei állhattak:



Különdíjban részesültek a Gazdasági Főigazgatóság Bér- és Munkaügyi Irodájának munkatársai „Nyald meg a kanalam” csapata, akik kiérdemelték a „Legszexibb pörkölt címet”:



A résztvevő csapatok emléklapot, az I., II., és III. helyezett csapatok kupát és oklevelet vehettek át, valamint ajándékcsomag jutalomban részesültek.



És hogy senki se maradjon ki, íme, a részt vevő csapatok névsora: Bánki Chefs, Bánki HÖK, Nyald meg a kanalam, Bitesek, Dékánok csapata, Kandó Kondér, Tesisek, KGK Angyalai, MARHAJÓ, ÜzeMI konyha, EHÖK, Nóprofit, FőzzNIKkel, kollégium dolgozói, Kabinet Konyha, Koligurmé, Red Hot Chili, Marhakonzerv AKCIÓ, Mesterszakácsok, Bánki Szakkollégium, Kandós Dámák, KÁK vitézei, Marha-Jó Projekt, Laci Konyha, Oktatási Főszakácsság.

Frissítve: 2023.06.13.

Legfrissebb cikkek