Magyar-koreai közös kutatásfejlesztésben vesz részt az Óbudai Egyetem

A Koreai Fejlesztési Intézet szakértői delegációja kiemelt tudományos együttműködés lehetőségeiről egyeztetett április 18-án. Egyetemünket Dr. habil. Rácz Ervin mutatta be a vendégeknek, a megbeszélésen részt vettek a Kandó Kálmán Villamosmérnöki, a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki, valamint a Neumann János Informatikai Kar vezetői, illetve munkatársai. A Kandó és a Bánki Kar két kiemelt témára fókuszálva ismertette az együttműködés kereteit. Az Óbudai Egyetem több területen is kész arra, hogy közös projektekben vegyen részt, ilyenek például az alternatív energiák, az életciklus-elemzés és - menedzselés felhasználás technikai megoldásai.

Dr. habil. Molnár György, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja a koreai küldöttség fogadását megelőzően a Kulturális és Innovációs Minisztériumban képviselte az Óbudai Egyetemet, ahol koreai és magyar, energiapolitikával foglalkozó szakemberekkel egyeztettek a témában. Kihangsúlyozta: "A megfelelő szakember-utánpótlás biztosításához érdemes átgondolni és felmérni a képzési és kimeneti szinteket, kompetenciákat és követelményeket.



Az Óbudai Egyetemen a felsőoktatás-szakképzés szintjétől kezdve, az üzemmérnökön, a BSc és MSc mérnök képzésen keresztül egészen a PhD-ig bezárólag kínál együttműködési oktatási és képzési lehetőséget a koreai fél számára. Emellett Egyetemünk ipari partnereire és kihelyezett ipari tanszékeinek tudásbázisára építkezve tud megfelelő szintű és minőségű szakmai gyakorlatot biztosítani a tanulni kívánók számára."



 

Frissítve: 2023.05.09.

Legfrissebb cikkek