Elismerés a szabványügy területén végzett munkáért

A Magyar Szabványügyi Testület elismerő oklevélben részesítette Dr. Novothny Ferencet, az ÓE Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar címzetes egyetemi tanárát a szabványosításban, valamint a magyar nyelvű szabványok kidolgozásában nyújtott kiemelkedő és áldozatos munkájáért.

Az egyesület elnöke, Dr. Farkas György indoklásában a kitüntetett szakértelmét, előremutató észrevételeit és a szabványosítás iránti elhivatottságát emelte ki.



Dr. Novothny Ferenc a Magyar Szabványügyi Testület Nemzeti Elektrotechnikai Bizottságában és számos műszaki bizottságában, így többek között a Szabadvezetékek Létesítése Műszaki Bizottságban, a Villámvédelem Műszaki Bizottságban, az Erősáramú Kábelek és Vezetékek Műszaki Bizottságban képviseli az Óbudai Egyetemet. Az Épületek Villamos Berendezései Nemzeti Szabványosító Műszaki Bizottság elnöki feladatait is ellátja.

Dr. Novothny Ferenc 1974-től a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola – ma Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar — oktatója, a tanársegédtől a címzetes egyetemi tanárig.

1946-ban alakult meg a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO), az alapítás dátuma, október 14. immár 76 éve a szabványosítás világnapja.
Frissítve: 2022.11.03.

Legfrissebb cikkek