Az ÓE-re látogatott a THE felső vezetése

A Times Higher Education (THE) a felsőoktatás egyik legrangosabb és legmegbízhatóbb globális adatszolgáltatója. A cég felső vezetése a Kulturális és Innovációs Minisztérium meghívására érkezett Magyarországra. A program keretében az Óbudai Egyetemre is ellátogatott október 22-én a szervezet delegációja Paul Howarth vezérigazgatóval az élen. Prof. Dr. Kovács Levente rektor szerint a THE-rangsor szempontjai nemcsak különböző intézmények összehasonlítása miatt, hanem a közép- és hosszú távú elképzelések, stratégiák kialakításában is fontos szerepet játszhatnak.

A Times Higher Education világranglista az egyik legelismertebb egyetemeket rangsoroló lista, amely összehasonlítja a világ egyetemeit az oktatás, a kutatás környezete, annak minősége, az ipari kapcsolatai, illetve a nemzetközi kitekintése alapján. A THE delegációja Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter meghívására érkezett Magyarországra, amelynek keretében különböző egyetemeken is látogatást tettek, ezáltal az Óbudai Egyetemen is.



A THE rangsorolt egyetemei közé kerülni is jelentős előrelépés – az Óbudai Egyetem 2021-ben érte ezt el, akkor a rangsorolt intézmények közül az 1001-1200-as tartományba került – utalt a korábbi eredményekre Prof. Dr. Kovács Levente kifejtve, hogy már ezt is sikerként könyvelhette el az Óbudai Egyetem. Az idén október 9-én nyilvánosságra hozott eredmények pedig már azt mutatják, hogy két szintet lépve, a 601-800 közötti helyezést értük el – húzta alá a rektor. Mint fogalmazott: óriási dicsőség ez számunkra, hiszen mintegy 3000 egyetemet minősítettek, és így sikerült hazai és régiós szinten is az élre törnünk! A legjelentősebb változást a kutatás minőségét mérő mutatókban tudtunk elérni, ezen a területen az Óbudai Egyetem a V4 országait tekintve a legelső helyen van – értékelt Prof. Dr. Kovács Levente, aki arról is beszámolt, hogy Paul Howarth vezérigazgatóval mindazon lépésekről is szót ejtettek, amelyek az ÓE két hete nyilvánosságra hozott értékeit megalapozták.



A megbeszélésen az ÓE-t a rektoron kívül Fehér Botond gazdasági főigazgató, Prof. Dr. Maior Enikő oktatási rektorhelyettes, Dr. Sugár Viktória fenntarthatóságért és kiemelt fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, Dr. Csepeli Zsuzsanna rektori kabinetvezető, illetve Baranyi Emese a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda vezetője képviselte.  A THE vezérigazgatóját elkísérte John Gill, a THE főszerkesztője és a tartalmakért felelős vezetője, Elizabeth Shepherd ügyvezető igazgató, Vicky Irwin igazgató, Magdalena Marzec, az Egyesült Királyság és Európa regionális igazgatója, Yemi Adeshiyan, a globális rendezvények ügyvezető igazgatója, Amy Ross vezető tanácsadó, illetve Nagy Mariann Veronika miniszteri tanácsadó.



A megbeszélést követően a küldöttség az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ robotika-laboratóriumát is felkereste.
Frissítve: 2024.10.24.

Legfrissebb cikkek