„Programozás alapjai a Minecraft világában” tábor az ÓE-n!

Elindult a „Programozás alapjai a Minecraft világában” tábor az Óbudai Egyetemen! Az első nap hatalmas sikert aratott, a résztvevők részletes betekintést nyerhettek az informatika izgalmas világába, a hardverektől egészen a szoftverekig. Az elméleti szekció alapot adott a következő napok programozási foglalkozásaihoz.

A nap folyamán rengeteg játékos tevékenységben vettünk részt, amelyek során a gyerekek mind a Minecraft játékban, mind az udvaron és az ebédlőben élhették ki kreativitásukat és energiájukat. Már most nagyszerű közösség alakult ki, amire nagyon büszkék vagyunk – mondta el Márton Zoltán, a STEM iroda projektkoordinátora.Mi várható a következő napokban?

A következő napokban a résztvevők a programozás gyakorlati oldalával ismerkedhetnek meg. Június 25-én a programozási foglalkozások kezdődtek el, ahol a táborozók először a LUA programnyelv alapjait tanulják meg. A LUA egy egyszerű, de hatékony nyelv, amely lehetővé teszi, hogy a Minecraft világában különféle rendszereket vezéreljenek és automatizáljanak.

A gyerekek megismerkednek a Visual Studio Code használatával is, ami egy népszerű fejlesztői környezet. Ez az eszköz segíti őket abban, hogy könnyen és hatékonyan írhassanak kódot, miközben megismerkednek a szoftverfejlesztés alapjaival.

Különleges projektek és kihívások

A hét során számos izgalmas projekt és kihívás vár a résztvevőkre. A táborozók megtanulják, hogyan irányíthatják a Minecraft világában található rendszereket, például automatizált bányászatot, kohó rendszereket és biztonsági rendszereket építenek és programoznak majd. Ezek a feladatok nemcsak a programozási készségeiket fejlesztik, hanem a problémamegoldó képességüket, kreativitásukat és csapatmunkájukat is erősítik.

Közösségi élmények és szórakozás

A tanulás mellett a szórakozás és a közösségi élmények is fontos szerepet kapnak. A délutánok során különféle játékos tevékenységek, versenyek és szabadidős programok várják a gyerekeket. A tábor célja, hogy a résztvevők nemcsak szakmai ismereteket szerezzenek, hanem maradandó élményekkel gazdagodjanak és új barátokat szerezzenek.

Összességében a „Programozás alapjai a Minecraft világában” tábor kiváló lehetőség a fiatalok számára, hogy belekóstoljanak a programozás világába egy szórakoztató és interaktív környezetben. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek az utazásnak, és alig várjuk, hogy lássuk, milyen fantasztikus dolgokat hoznak létre a gyerekek a következő napokban – tette hozzá Márton Zoltán.A tábor támogatója a Kutatók Éjszakája

Frissítve: 2024.06.25.

Legfrissebb cikkek