Az Óbudai Egyetem díszdoktorává avatták a katari nagykövetet

Az Óbudai Egyetem díszdoktori (Doctor Honoris Causa) címét vette át Abdulla Falah Abdulla Nasser Al-Dosari katari nagykövet. Az elismerést ünnepélyes ceremónia keretében Prof. Dr. Kovács Levente adta át a tiszteletére adott ceremónián június 6-án. Az Óbudai Egyetem hangsúlyos céljai közé tartozik a nemzetközi kapcsolatok erősítése különös tekintettel a közel-keleti térségre – hangsúlyozta a rektor.

Abdulla Bin Falah Bin Abdulla Al-Dosari úr nagyon erős, támogató és gyümölcsöző kapcsolatot épített ki egyetemünkkel – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente a díszdoktori cím átadásakor.  Hozzátette: a nemzetközi és kulturális kapcsolatok terén elért kiemelkedő eredményei, valamint az Óbudai Egyetemmel való nagyszerű együttműködése elismeréseként Doctor Honoris Causa címet adományoztunk részére.



Abdulla Bin Falah Bin Abdulla Al-Dosari jelenleg a Katari Állam rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Magyarországon.



Felsőfokú diplomáját az amerikai Portland State Universityn szerezte politikatudományból 1980-ban, 2010-ben pedig a genfi Európai Egyetemen díszdoktori címben részesült. 2007-ben megkapta a Grand-Croix-érmet II. Albert belga királytól, 2014-ben a Nagy Ezüst Érdemérmet (csillaggal) Dr. Heinz Fischertől, az Osztrák Köztársaság elnökétől, 2019-ben pedig az Alawita Rend Nagy Zászlórendjét, amely a legmagasabb kitüntetés, amelyet Őfelsége, VI. Mohamed király, a Marokkói Királyság királya adományoz országok vezetőinek és kiemelkedő személyiségeknek. Korábban a Katari Állam rendkívüli és meghatalmazott nagykövete volt az Osztrák Köztársaságban, a Marokkói Királyságban, Pakisztánban, Belgiumban és Luxemburgban. Az Óbudai Egyetem 2010 óta adományoz tiszteletbeli doktori címet (Doctor Honoris Causa) Abdulla Falah Abdulla Nasser Al-Dosari az Óbudai Egyetem 34. díszdoktora.

Frissítve: 2024.06.06.

Legfrissebb cikkek