A digitalizáció és a fenntarthatóság köré épül az ÓE sukorói megjelenése

Az EFOTT egy jó buli, egy fantasztikus fesztivál, amelyen megmutatjuk az Óbudai Egyetem értékeit – erről is beszélt Prof. Dr. Kovács Levente rektor a Dr. Hankó Balázs államtitkár (Kulturális és Innovációs Minisztérium), Dr. Lasztovicza Gábor ügyvezető (EFOTT Kft.), Eszterhai Marcell elnök (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) és Rókusfalvy Pál miniszteri biztos társaságában a fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón június 4-én. A fesztiválon fellép mások mellett a Carson Coma, a Wellhello, Beton.Hofi, Krúbi, Majka, az Ivan & The Parazol és Azahriah.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára a július 10-14-én a Velencei-tónál, Sukorón tartandó fesztivál programjait beharangozó budapesti sajtótájékoztatón. A magyar felsőoktatás versenyképes, vonzó, identitásőrző és közösségépítő – közölte az államtitkár megemlítve, hogy az egyetemi sport a megújult magyar felsőoktatási modell sajátossága, és örömét fejezte ki, hogy a kiváló egyetemi sportolóknak lehetőséget adnak arra, hogy az EFOTT 0. napján részt tudjanak venni. Az identitásőrzést segítve idén először ötszáz EFOTT-bérletet ajánlottak fel a külhoni magyar felsőoktatási intézményeknek – tájékoztatott Dr. Hankó Balázs.



 Prof. Dr. Kovács Levente, a házigazda Óbudai Egyetem nevében kifejtette, programjaikat a digitalizáció és a fenntarthatóság jellemzi majd. Lesz például feltöltődést nyújtó ÓE Sátor, ahová egy SmartFlower napelemerőművet telepítenek, ezzel biztosítva az áramellátást, valamint a hallgatók mobileszközeinek töltését. Az ÓE sátorban lesz a Civil színpad is, ahol számos innovációról, fenntarthatóságról és digitalizáció témakörében lesz előadás.



E-sport-sátrunkban 50 négyzetméteren várjuk a fiatalokat – közölte a rektor kiemelve, hogy jelen lesz a fesztiválon egyetemünk 7 kara is színes és izgalmas programokkal.

 Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos a fiatalok körében a borfogyasztást népszerűsítő rendezvények közül kiemelte a másodszor megrendezendő Buborékok nyara programot, amellyel az EFOTT-on is jelen lesznek.  Arról is beszélt, hogy szeptembertől három egyetemen – az Óbudai Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Semmelweis Egyetemen – elindul egy kreditalapú borkulturális oktatás Borkatedra címmel.



Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke úgy fogalmazott: közösségek találkozásaként tekintenek a fesztiválra. Napközbeni rendezvényeiken hagyományosan intézmények, vállalkozások, sőt politikai pártok ifjúsági szervezetei is megjelennek, és nagy hangsúlyt fektetnek a sportprogramokra is. A kerékpárosokat megszólító Tekerj az EFOTT-ra! programot idén már Fuss az EFOTT-ra! elemmel is kiegészítik, és e-sportokkal is készülnek.  Az EFOTT-on megjelennek nemzetközi közösségek, az európai hallgatói képviselet és a V4 hallgatói szövetség tagjai is jelen lesznek – jegyezte meg.



Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató elmondta: a tavalyihoz képest nem emeltek a jegyárakon, sőt bizonyos jegytípusok árai csökkentek, továbbá idén először vezettek be nappali jegyet, amellyel a napközbeni kulturális és sportprogramok látogathatók. Tíz zenei helyszínnel, több mint 150 előadóval várják a fesztiválozókat.



A fesztiválon fellép mások mellett T. Danny, a BSW, a Valmar, a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Carson Coma, a Wellhello, Beton.Hofi, Krúbi, a Pogány induló, Manuel, Horváth Tamás, a Parno Graszt, a Follow The Flow, Byealex és a slepp, Majka, az Aurevoir, az Ivan & The Parazol, a Punnany Massif, a Honeybeast, Dzsúdló, Azahriah, a 4S Street, a Margaret Island, a 30Y, Korda György és Balázs Klári, az Irie Maffia, valamint a Bohemian Betyars.

Az EFOTT részletes programja

 

 

 
Frissítve: 2024.06.05.

Legfrissebb cikkek