Díjaztuk a szinyeis diákok innovatív ötleteit

Egyetemünk a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai számára Junior Innovációs Pályázatot hirdetett. – Az Óbudai Egyetem már a középiskolásokkal is megismerteti az innovációt. Ez is része azon törekvésnek, hogy fejlesszük az egyetemi innovációs ökoszisztémát, és népszerűsítsük hallgatóink körében az innovációs szemléletet – mondta Dr. Zrubka Zsombor az EKIK-HECON – Egészségügyi Közgazdaságtan Kutatóközpont vezetője a gimnáziumban tartott díjátadón május 24-én.

Nyolc csapat indult, a pályázaton három nyertest hirdettek a közönség-közösségi YouTube likeok és a zsűri szavazatai alapján. A nyertesek: Gondolkodók, Játszómanók és a Kijárat nevű csapatok ötletei lettek.



A középiskola tanulói elméleti felkészítést és az Innováció Menedzsment Doktori Iskola hallgatóitól mentorálást kaptak. Az ötleteiket bemutató rövid videókat önálló csapatokban vagy tanári segítséggel készítették el. A pályaművekre egy héten át lehetett szavazni az interneten, a legjobb három munka készítői 40 ezer forintos műszaki utalványban részesültek. A Proof of Concept (PoC) egyetemi innovációs tárgy és program döntőjén a Szinyei diákjai megismerkedtek a tapasztaltabb innovátorokkal, láthatták a 8 PoC-os projektet „élesben” és meghallgatták a szakmai zsűri építő véleményét.

Az E-Szinyei Junior Innovációs Pályázat nyertesei

Gondolkodók applikáció

A projekt a hasonló érdeklődési körű fiatalok összekapcsolódását kívánja elősegíteni egy olyan applikáció kifejlesztésével, amely biztonságos platformot teremt a zárkózott, esetleg szorongással küzdő fiatalok számára, hogy könnyebben találjanak barátokra.

Játszómanók applikáció

A budapesti játszóterek felmérésével és az adatok applikáción való hozzáférhetővé tételével a diákok abban kívánják a szülőket segíteni, hogy gyermekük számára megfelelő játszóteret találjanak. A vizsgálandó szempontok között olyan tényezők szerepelnek, mint a megközelíthetőség, akadálymentesség, korosztály, allergén fajok előfordulása, felszereltség, méret.

Kijárat



Az ötlet egy olyan iskolaszövetkezet létrehozása, amely a kötelező közösségi szolgálatot részben piaci szereplők bevonásával megszervezi, majd az elvégzett munkáért járó összeget a résztvevő diákokkal együtt jótékony célra fordítja.



 

 
Frissítve: 2024.05.27.

Legfrissebb cikkek