„A stílus maga az ember” - divatbemutatót tartottak az ÓE-n

Korond az erdélyi Sóvidék egyik legismertebb települése, világhírűvé saját, a csak rá jellemző forma- és színvilágú kerámiái tették. Az Óbudai Egyetem tavaly meghirdetett és nagysikerű hallgatói pályázata divatbemutatóval folyatódott. A KOROND 2.0 kifutóján a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet hallgatóinak munkáit mutatták be. Az újragondolt korondi motívumokat tengerparti környezetben, valódi beach-hangulatot idézve varázsolták elénk a szervezők és a hallgatókból verbuvált modellek.

Az Óbudai Egyetem Bécsi úti kampuszán rendezték meg a KOROND 2.0 Divatbemutatót.  A rendezvény rövid felvezetése és a vendégek köszöntése után, harminc hallgató vonult fel a az aulában és szoborparkban kijelölt kifutón, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet hallgatóinak korondi motívumú saját tervezésű ruháikban.
Dr. Csanák Edit a terméktervező intézet igazgatója és az esemény szervezője az Egyetemi Hírmondónak adott interjújában elmondta: fontosnak tartotta, hogy a divatbemutatók, és az azokkal járó inspiráló és jó energiák visszatérjenek az Óbudai Egyetem életébe. 

 „Fontosnak tartjuk, hogy visszahozzuk a divat hangulatát, a tervezés élményét, egy divatbemutató feelingjét” a hallgatók, az Óbudai Egyetem polgárainak az életébe. Ezért vállalkoztunk arra, hogy kifutón mutatjuk be azokat a projektfeladatokat, amelyeket a hallgatók készítettek Korond 2.0 Divatbemutató címszó alatt. A korondi motívumok – ami egy nagyon gazdag stilizált formavilág – adtak inspirációt  a textiltervezéshez. Egy workshop-sorozat keretében készítették el a hallgatóink a bemutatón látható ruhákat. Összesen 30 alkotást vonultattunk fel, amelyekhez a koreográfiát is mi készítettük.”A zenei aláfestést DJ Andrija Jäger szolgáltatta, és ami a legteljesebb mértékben illett ahhoz a tengerparti hangulathoz, amelyet a szervezők meg szerettek volna idézni. Az intézetigazgató azt is hozzátette, bíznak benne, hogy a mostani bemutatóval olyan hagyományt teremtenek, amelynek révén más-más nagy-magyarországi tájegység motívumkincsét feldolgozva állhatnak ellő újabb és újabb alkotásokkal.

GALÉRIA

Frissítve: 2024.05.22.

Legfrissebb cikkek