Új kihelyezett tanszék a Kandón a Toyotával együttműködve

Hidrogén és hibrid rendszerek néven indul kihelyezett tanszék a Toyota Sakura Kft. és az ÓE Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar közös szervezésében A megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Füredi István, a cég vezérigazgatója látta el kézjegyével május 6-án.

Az egyetem és a vállalat küldetése, hogy szakmai tudományos alapon álló, de innovatív, a fejlődés, a fejlesztés irányait kutató tevékenységükkel szolgálják a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás és a közjó előmozdítását. A kihelyezett tanszék létrehozásának célja az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar és a vállalat közötti szakmai kapcsolatok fenntartása és oktatási, valamint kutatás-fejlesztési együttműködések bővítése.



Együttműködésünk magasabb szintre emelése a küldetésünkből adódó stratégiai célok gyakorlati megvalósításán alapul – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Hozzátette: kiemelt célunk a villamosmérnök képzés színvonalának emelése, valamint a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztésében való részvétel, a hallgatók munkaerő-piaci versenyképességének javítása.



A közös munka során terveink között szerepel az oktatási és kutatási tevékenység kiszélesítése, a már fennálló kölcsönösen előnyös kapcsolat hatékonyságának javítása is. Az együttműködést szeretnénk kiterjeszteni a kihelyezett tanszék munkatársainak részéről célzott tantárgyak megtartására a villamosmérnök képzés különböző szaktárgyainak keretében az egyes kurzusok tematikájához illeszkedően – fogalmazott Füredi István. A tanszéket Szilasi János, a Toyota Sakura ügyvezetője vezeti majd.

Az aláírási ceremónián a Kandó Kart Prof. Dr. Molnár György dékán, Dr. habil Wührl Tibor kutatási dékánhelyettes és Sándor Tamás ipari kapcsolatokért felelős dékáni megbízott képviselte.
SZ. CS.

 
Frissítve: 2024.05.06.

Legfrissebb cikkek