Kis lépés az egyetemnek, nagy lépés a Bánkinak

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának büféjét a kar József körúti szárnyában alakították ki, és ünnepélyes keretek között május 6-án adta át Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a kar dékánja és Fehér Botond Gazdasági Főigazgató. A hallgatókat és az oktatókat minden hétköznap reggel 8-tól este 19 óráig várják szendvicsekkel, süteményekkel, kávéval, szeptembertől pedig már meleg étellel is.

Mindenki tudja, hogy egy jó büfé milyen fontos szerepet játszik egy-egy kar életében. A Bánki sajnos eddig jórészt nélkülözte az egyetemi közösségépítést is szolgáló helyiséget, amely a rektor, a gazdasági főigazgató, az ÓE Nonprofit Kft. valamint az YTI munkatársainak támogatásával készült el.



A Bánki Kar Hallgatói Önkormányzat által kiírt névválasztási szavazás eredményeképpen kapta a büfé a BánKitchen nevet. A büfében szendvicset, péksüteményeket, üdítőt és kávét lehet kapni, van lehetőség a hozott ebéd megmelegítésére is. Szeptembertől pedig a 80 fő befogadására alkalmas térben meleg étel fogyasztására is lesz mód.



Az egyetem vezetésének szándéka az volt, hogy a hallgatók számára az étkezés mellett kulturált közösségi teret is kialakítsanak, amely nemcsak a tanulásnak, hanem kisebb programok, összejövetelek lebonyolítására is kiváló helyszín.

 
Frissítve: 2024.05.06.

Legfrissebb cikkek