Megnyitotta kapuit a Római Campus Sporttelep

Páratlan lehetőség nyílik arra, hogy egyetemünk hallgatói, munkatársai tegyenek egészségükért és korszerű körülmények között, díjmentesen sportolhassanak. A III. kerületben megnyitotta kapuit a Duna-parton a Római Campus Sporttelep a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány jóvoltából. Az egyetem polgárai többféle sportot is űzhetnek, köztük sportedző segítségével akár klubokban és egyénileg is evezhetnek, kerékpározhatnak és futhatnak. Stratégiai kérdésnek tartom, hogy egyetemünk polgárai számára minél több, színvonalas lehetőséget nyújtsunk egészségük megőrzéséért, ösztönözzük a hallgatói sportéletet, tömeg- és élsport szintjén egyaránt – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor az átadó kapcsán.

Az egyetem alapítványa két évvel ezelőtt kapta meg sportcélú hasznosításra a sporttelepet, amely felújítás, átalakítás után most jutott abba a fázisba, hogy használatba is vehessék a hallgatók és munkavállalók. Felismerve és hangsúlyozva a sport és rekreáció pedagógiai és egészségügyi jelentőségét, a társaság célja, hogy az Óbudai Egyetem polgárai részére minél szélesebb körben biztosítsa a sportolási- és rekreációs lehetőségeket, kiemelt figyelemmel a Római-part hagyományaira és a természeti környezet megóvására. A szolgáltatásokat regisztrációt követően, díjmentesen vehetik igénybe az egyetem polgárai – fejtette ki Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítványt képviselő Molnár Attila. Hozzátette: az intézményfejlesztési kezdeményezések az Óbudai Egyetem környezetében, pilot projektként valósulhatnak meg, állami költségvetésből.



Többek közt futó, evező és kerékpáros, természetjáró klubba is várjuk a sportolni vágyó egyetemi polgárokat – tudtuk meg Czakó Mártontól a Római Campus Sporttelep vezetőjétől. Elmondta: a választékban szerepelnek még olyan tömegsport rendezvények, mint: asztalitenisz, tollaslabda, teqball, darts, csocsó, tenisz petanque, strandröplabda, streetball, valamint ergométer-használati lehetőség is. Sportfesztiválok rendezését, futball mérkőzések, valamint közösségéptő események megtartását is tervezzük.



A megnyitó napján különböző előadásokat fittségi és mozgásszervi állapotfelmérést, egészségügyi szűréseket, mentálhigiénés és dietetikai tanácsadást tartottak, melyek az egészséges életmód köré épültek, egyúttal bemutatkoztak a sportklubok is.

Markocsán Sándor futóedző elmondta: a kezdőket és az edzésben lévőket is szívesen látják a futóklubban. Ennél a sportnál is fontos, hogy a jelentkezők tisztában legyenek azzal, milyen lépéseket kell betartaniuk ahhoz, hogy ne szenvedjenek sérülést. Fontos a nyújtás, a terhelés mértéke és a levezetés, tehát a szakszerű insturkciók nagy előnyt jelentek. A klubvezető hangsúlyozta, hogy nagy húzóerőt, motivációt jelent a közösség ereje. Várják azokat is, akik csak fogyni szeretnének, esetleg felkészülni egy versenyre, vagy társaságban lenni. A Duna-part kedvelt és tökéletes környezet a futáshoz. Heti kétszer, hétköznap és egy hétvégi alkalommal nyílik lehetőség a futásra.



Várhegyi Attila, a kerékpáros klub vezetője kifejtette: próbaidőszakkal indulunk, és nem feltétlenül nevezném szigorúan vett edzésnek, amit csinálunk, inkább a kellemes túrákra koncentrálunk, különböző hosszúságú és erősségi fokozatban. Aki kemény edzéseket szeretne, azok általában már úgyis egyesületi tagok valahol. Úgy számoltunk, húsz-negyven főt fogadunk alkalmanként. Vannak kerékpárok, de akinek van, azoknak javasoljuk, hogy hozzák magukkal. Minden szombat délelőtt tervezünk túrákat. Várjuk szeretettel a jelentkezőket.



Kis András, evező-edző, az Events Egyesület elnöke azt ismertette, hogy milyen feltételek mellett tudnak evezni az érdeklődők: stabil, erős hajókkal, három és négyszemélyes túrakenukkal várjuk az evezni vágyókat. Mindenkivel aláíratunk egy felelősségvállalási nyilatkozatot, aki nem jártas a vízen, azoknak oktatást tartunk a legfontosabb szabályokról. Aki egyszer vízre száll, biztosan megszereti ezt a környezetet. Kedden délutánonkét várjuk az érdeklődőket, előzetes regisztrációt követően.



Jelentkezni regisztrációt követően lehet, az alapítvány https://romainkft.hu/ oldalán.



 
Frissítve: 2024.04.23.

Legfrissebb cikkek