Közös kutatási elképzelésekről egyeztettek a Tudományos és Innovációs Parkok Nemzetközi Szövetségével az ÓE képviselői

Az Óbudai Egyetem Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park, valamint a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot képviselő munkatársaink részt vettek a Tudományos és Innovációs Parkok Nemzetközi Szövetség (IASP- International Association of Science Parks and Areas of Innovation) által szervezett Európai Projektek Munkacsoport B2B online meetingen, amelyen 45 megbeszélést tartottak 15 ország 22 szervezetével április 10-én. A megbeszélés célja az volt, hogy közös kutatási témákban összehozza azon tudományos és innovációs parkokat, melyek nyitottak az együttműködésre és konzorciumot alakítva részt kívánnak venni közös Európai Uniós pályázatokban.

Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja elmondta: a Málaga Tech Park, a Technoport Luxemburg, valamint a Technology Park Brno tudományos parkok képviselői egyeztetést Blockchain, cyber security, accessibility, kiválósági központok témákban, eredményes beszélgetéseket folytattak az Óbudai Egyetem Parkjainak vezető munkatársai. A következő megbeszélést április 24-én, Glasgowban, az Európai Divízió találkozóján tartják meg, az University of Strathclyde’s Technológiai és Innovációs Központban Óbudai Egyetem Parkjainak képviselői személyesen is jelen lesznek.



Az IASP 1984-ben alakult, egy független, nonprofit világméretű, tagságon alapuló szövetség, mely 80 országban 115 ezer szervezeti tagot fog össze. Célja, hogy elősegítsék tagjaik növekedését, nemzetközivé válását és hatékonyságát, növeljék tagjaik ismertségét, megsokszorozzák globális kapcsolataikat és új üzleti lehetőségeket teremtsenek a tagok és vállalataik számára. Tevékenységi fókuszterületük közé tartozik továbbá, hogy képviseljék a parkokat és az innovációs területeket nemzetközi fórumokon és intézményekben.

A magyar felsőoktatási intézmények közül az Óbudai Egyetem az elsők között lett tagja 2022. szeptember 29-én a Tudományos és Innovációs Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP), és cél az, hogy a közeljövőben az Egyetem mindhárom Tudományos és Innovációs Parkja is (Kaposvár, Székesfehérvár és Zsámbék) az IASP tagja legyen.

 
Frissítve: 2024.04.19.

Legfrissebb cikkek