Mobilitási és kutatásfejlesztési együttműködés a kínai Ningbo Egyetemmel

Nemzetközi hallgatói, oktatói mobilitási programok indításáról, közös képzési és kutatás-fejlesztési elképzelésekről folytatott egyeztető tárgyalásokat a kínai Ningbo Egyetem küldöttségével az Óbudai Egyetemen vezetése. A tavaly októberben, online kötött együttműködési megállapodást követően érkezett a delegáció az ÓE óbudai kampuszára.

A megállapodás célja a mester- és doktori programok, kutatási tevékenységek, csereprogramok és közös tudományos publikációk előmozdítása – húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

A Ningbo Egyetem már tavaly októberben egyetértési megállapodást kötött az Óbudai Egyetemmel, ezúttal az együttműködés körének bővítéséről szóltak a tárgyalások, így egyebek mellett a kari és hallgatói mobilitási programokról, a lehetséges közös kutatási és egyetemi programokról, innovációs és vállalkozói programokról – tájékoztatott Prof. Dr. Felde Imre, ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes.



A kínai delegáció vezetője, Bao Jilong, a Ningbo Egyetem alelnöke bemutatta intézményüket kiemelve, hogy kutatásfejlesztési és hallgatói-oktatói mobilitási programmal indulhat el a az Óbudai Egyetemmel a bilaterális együttműködés. A két egyetemnek elsősorban villamosmérnöki, informatikai képzések területén vannak kapcsolódási pontjai.



Az 1983-ban alapított Ningbo Műszaki Egyetem élen jár számos, a mérnöki és technológiai tudományokhoz kapcsolódó területen, mint az intelligens vezérlés, a robotika, az elektrotechnika, az informatika, az építőmérnöki tudományok, az autóipari technológia, a zöld energia, az anyagtudomány és az üzleti adminisztráció menedzsment. A két egyetem és kutatóközpontjai közötti oktatási, kulturális és tudományos csereprogramok fontosságának elismeréseként a felek szeretnék előmozdítani és erősíteni az együttműködést a mester- és doktori programok, a kutatási tevékenységek, a csereprogramok és a közös tudományos publikációk területén.
Frissítve: 2024.03.27.

Legfrissebb cikkek