Új tanulási és közösségi tér a KVK óbudai kampuszán

A Schrack Technik Kft. jóvoltából a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Bécsi úti campusán, a C-épület első emeletén adtak át egy kényelmes, babzsákokkal felszerelt tanulási és pihenőszigetet, amely nemcsak a diákok számára nyújthat a szabadidő eltöltésére alkalmas kényelmes teret, hanem a közeljövőben számos meghívott előadóval kívánnak ott szakmai programokat tartani.

Prof. Dr. Felde Imre ipari- és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes az átadáson kiemelte, fontos, hogy a hallgatók már a tanulmányaik során bepillantást nyerjenek a gazdasági élet világába, és hogy közelebb kerüljenek annak szereplőihez, azért, hogy tanulmányaik végeztével könnyebben tudjanak a kívánt szakterület felé orientálódni.  

Farkas Roland, a Schrack Technik Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy örülnek az Óbudai Egyetemmel való gyümölcsöző kapcsolatnak, és fontosnak tartják, hogy a diákok megismerjék a brandet, illetve a munkáltatót, ahhoz, hogy teljesebb képet kapjanak a karrierlehetőségeikről.

Prof. Dr. Molnár György, a Kandó Kar dékánja köszönetét fejezte a Schrack Technik Kft. vezetőinek támogatását, valamint Prof. Dr. Kádár Péternek, illetve kari munkatársainak projekt megvalósulása érdekében végzett odaadó munkájukat. A dékán kiemelte: a Schrack-sarok csak az első lépés a tervezett hosszú távú stratégiai együttműködéshez a két intézmény között.

Prof. Dr. Kádár Péter egyetemi tanár zárta az átadót. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Schrack Technik nem egy hétköznapi cég, kitűnik a sorból, egyfajta missziót teljesít, amellyel közelebb kívánja hozni a diákokat a villamos szakmához. Végül kiemelt köszönetet mondott Kövesi Ágotának a Schrack Technik Kft. kapcsolatmenedzserének (agyrészt az ő munkájának köszönhetően valósulhatott meg a sarok átadása) és Vincze Tibornénak, aki a karon belül segítette munkájával az átadót.

 



A SCHRACK TECHNIK CSOPORT a világ egyik vezető technológiai vállalata. A 100 éves cég meghatározó szerepet vállal az európai energiaellátásban. Foglalkozik kisfeszültségű energiaelosztással, elosztógyártással, világítástechnikával, számos módot keres alternatív energia előállításra. Évek óta jó kapcsolatot ápol az Óbudai Egyetemmel. Több közös projekten dolgoznak, online előadásokat tartanak középiskolásoknak, egyetemistáknak egyaránt, és mindemellett számos munkatársuk végzett az Óbudai Egyetemen.
Frissítve: 2024.03.28.

Legfrissebb cikkek