Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át Bodáné Dr. Kendrovics Rita

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar dékánhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át többek közt kiemelkedő oktatói, kutatói munkája elismerésééül Pintér Sándor belügyminisztertől március 14-én.

Bodáné Dr. Kendrovics Rita, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese a Környezetmérnöki és Természettudományi Intézet igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta a nemzeti ünnep alkalmából. A díjat a köztársasági elnök adományozza a magyar felsőoktatás területén kiemelkedő munkája elismeréseként.



A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetések egyike, melyet a dékánhelyettes átvehetett Pintér Sándor belügyminisztertől. Bodáné Dr. Kendrovics Rita több mint három évtizedes, települési integrált víz- és környezetgazdálkodás területén kifejtett oktatói, oktatásszervezési, kutatói, szakpublikációi, valamint társadalmi szervezetekben való közreműködés területein végzett kimagasló munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.            


Dr. habil. Koltai László a Rejtő Kar dékánja is gratulált a kitüntetéshez: „Bodáné Dr. Kendrovics Rita elkötelezett oktató és kutató, aki kiemelkedő munkát végez az Óbudai Egyetemen. Szakmai tudása, elhivatottsága és emberiessége példaértékű a kollégái és a hallgatók számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetemünk oktatói gárdájához tartozik.”


Bodáné Dr. Kendrovics Rita a kitüntetés kapcsán elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a munkámat az elmúlt években, köszönöm az MTA Vízellátási és Csatornázási Bizottság támogatását. A jövőben is elkötelezetten fogok dolgozni a magyar felsőoktatás fejlesztéséért és az Óbudai Egyetem Rejtő Karának sikeréért.”


Gratulálunk a kitüntetéshez!


 
Frissítve: 2024.04.11.

Legfrissebb cikkek