Teltház volt az Egyetem Zene első alapítványi rendezvényén

Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívót és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt hívta vendégül az egyetemünket fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány Egyetem Zene programsorozatának első rendezvényére. Az Óbudai Egyetem hallgatóinak szervezett eseménysorozat célja többek között az, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza a klasszikus zenét, sikeres és tehetséges példaképek, művészek és sportolók által élményt, motivációt és feltöltődést nyújtson számukra.

A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumát képviselő Molnár Attila köszöntötte a közönséget, a szép számmal megjelent hallgatókat.



Elmondta: "Attól függetlenül, hogy műszaki egyetem vagyunk, fontos feladatunknak tekintjük a kultúra terjesztését is.  Az első ilyen programsorozatnak az „Egyetem Zene” nevet adtuk, hogy az egyetemi hallgatók közelebb kerüljenek a zenéhez. Tavaszra három rendezvényt terveztünk. A következőt április 12-én, majd május 2-án tartjuk. Mindhárom esemény központi szereplője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lesz. Ezekre a koncertekre ő hívja a vendégeket. A második rendezvényen Bagossy Norbert zenésszel, míg a harmadik alkalommal Miklósa Erika operaénekessel beszélget. - Ősszel szintén három rendezvényt tervezünk. Az időpontok és a helyszínek még szervezés alatt vannak. E koncertek központi szereplője az Óbudai Danubia Zenekar lesz" – tette hozzá Molnár Attila.

Az első programon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó példaképek népszerűségét az is jelezte, hogy zsúfolásig telt az Óbudai Társaskör színházterme március 7-én. A vendégekkel Becze Szilvia rádiós műsorvezető beszélgetett az Óbudai Társaskörben, ahol többek között ilyen és hasonló kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők: „Milyen út vezet a sikerhez és hogyan is tartsuk fenn a motivációt
a legnehezebb körülmények között is?”



A példaképek történetei inspirálóan hatottak a hallgatókra, akik elárasztották kérdéseikkel a sportolót és a zeneművészt.

Szilágyi Áron és Balázs János pályája során szerzett tapasztalatait megosztva számos, a fiatalok számára hasznos gondolatot adtak át a hallgatóságnak, amelyek elsősorban a kitartás, küzdés, tanulás, gyakorlás, motiváció, az értékközvetítés kérdéskörét ölelték fel.

Balázs János zongorajátéka mindenki számára katartikus élményt jelentett az esten.

Frissítve: 2024.03.08.

Legfrissebb cikkek