Új fejezet a műszaki oktatásban: az Óbudai Egyetem úttörő szerepet vállal a szellemi elitképzésben

Az Óbudai Egyetem egy jelentős mérföldkőhöz érkezett a mérnöki oktatás terén, amivel Közép-Európa első IEEE Eta Kappa Nu (IEEE HKN) chapterét alapította meg március 7-én. Ez az eredmény egy hosszú, több mint hároméves akkreditációs és megfelelési folyamatot zár le, amely során az IEEE HKN szenior testülete tanácsa jóváhagyta az egyetem kérelmét saját chapter létrehozására. Az egyetem így a világon a 275. chapter szellemi tulajdonosa lett, elsőként Magyarországról és Közép-Európából, valamint másodikként Európában.

A chapter létrehozásának célja, hogy elősegítse a mérnöki tudományokban való kiválóságot és vezetői készségeket. Prof. Dr. Kovács Levente, az IEEE HKN szenior testülete tanácsának elnöke és Dr. Eigner György, szakmai vezető irányítása alatt, egy 8 fős mentor tanári gárda fogja támogatni a szervezet működését, biztosítva az akadémiai és szakmai fejlődést.



Az alapító ülésen Dr. Ryan Bales, az IEEE Eta Kappa Nu elnöke, a Missouri University professzora köszöntötte a tagokat. Elhangzott: az Óbudai Egyetem legjobb tanulmányi eredményeket elért hallgatóit választották ki a chapter tagjainak. Ez a kiválasztási folyamat biztosítja, hogy a tagok valóban elkötelezettek legyenek a mérnöki tudományok iránti szenvedélyük és tudásuk továbbfejlesztése mellett.



Az IEEE HKN az amerikai mérnöki tudományok terén működő elitklub rendszer egyik legismertebb képviselője. Az Óbudai Egyetem csatlakozásával nem csak a nemzetközi mérnöki közösség részévé vált, hanem egy olyan elitklubhoz is tartozik, amely elősegíti tagjainak szakmai és személyes fejlődését.

Ez a lépés nem csak az egyetem számára jelentős, hanem Közép-Európa és az egész európai mérnöki oktatási rendszer számára is. Hozzájárul a mérnöki oktatás nemzetközi elismertségéhez, és lehetőséget teremt a diákok számára, hogy globális szinten is megmutassák tudásukat és készségeiket.

 
Frissítve: 2024.03.07.

Legfrissebb cikkek