Számítógépes labort avatott az evosoft Hungary Kft. az Óbudai Egyetemen

Újabb mérföldkőhöz ért az Óbudai Egyetem és az evosoft Hungary Kft. együttműködése: az oktatás színvonalának további emelése érdekében számítógépes labort avattak a Neumann János Informatikai Karon működő evosoft kutatás és fejlesztés Kihelyezett Tanszéken. Az átadó ünnepségen mások mellett Petényi István, a társaság ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes és Prof. Dr. Sima Dezső a Kar alapító főigazgatója vett részt február 28-án.

A Neumann János Informatikai Kar a hazai informatikus képzés egyik kiemelkedő központja, országszerte elismert mérnökinformatikus képzése gyakorlatorientált, naprakész technológiai ismereteket nyújt a hallgatóknak – mondta el Prof. Dr. Molnár András.



Hozzátette: Az Óbudai Egyetem és hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata, az evosoft Hungary Kft. között már több mint tízéves múltra tekint vissza a példaértékű együttműködés. A cég folyamatos támogatásáról biztosítja intézményünket. Legutóbb 25 darab számítógépet kaptunk – mondta el a rektorhelyettes kifejtve, hogy az Egyetem vezetése és a Kar oktatói számára kiemelten fontos szempont, hogy a kooperáció egyaránt előnyös a vállalatnak, az oktatóknak és a hallgatóknak. A naprakész és versenyképes tudás olyan előny, amely igazán keresetté teszi a munkaerőpiacon a nálunk végzett mérnököket és informatikusokat.



Az európai mérnök-technológiai konszern, a Siemens Advanta cégcsoport részeként működő evosoft Kft. vezetése fontosnak tartja a jövő mérnökgenerációjának támogatását. Tudásalapú vállalatként nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az egyik legfontosabb értékét, a szoftverfejlesztői tudást visszaforgassuk az oktatásba – szögezte le Petényi István.



A rektorhelyettes és Dr. Kertész Gábor, a Kar kutatási dékánhelyettese a további együttműködési irányokról is egyeztetett a cég képviselőivel, célzottan a közös kutatási-fejlesztési lehetőségek kiaknázását és a közös, értékteremtő munkát.

Az evosoft Hungary Kft. a hazai informatikai piac meghatározó szereplője. A Siemens Advanta stratégiai partnereként közel 30 éve dolgozik olyan világszínvonalú termékeken, amelyek korszerű választ adnak az emberiség számára kihívást jelentő területeken. Többek közt az ipari automatizálás és hajtástechnika, az orvostechnika, az elektromos autók, az ipari rendszertesztelés, az energetika és digitalizáció terén. Közel 2000 munkavállalónak biztosítanak munkát három hazai nagyvárosban. A vállalat az Egyetem több Karával is együttműködik, kihelyezett ipari tanszéket működtet a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon is. A cég munkatársai a Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus BSc képzésében többek között C# programozás témában gyakorlati laborfoglalkozásokat tartanak, előadásokat szerveznek, és aktívan részt vesznek a szoftvertervezés és fejlesztés oktatásában.

 

 
Frissítve: 2024.02.29.

Legfrissebb cikkek