Sikeresen teljesítettek az ÓE doktori iskolái a MAB akkreditációs eljárás során

Az Óbudai Egyetem Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskolája, az Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskolája, valamint Biztonságtudományi Doktori Iskolája 2023. november 15-16. között – az intézményakkreditációs eljárással egyidejűleg – sikeresen teljesítette a MAB akkreditációs eljárásban elvárt követelményeket.

A MAB által kijelölt akkreditációs eljárást végző látogató bizottság a kétnapos, személyes jelenléttel zajló akkreditációs eljárás során a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei (Standards and Guidelines in the European Higher Education Area, ESG 2015) alapján értékelte az Óbudai Egyetem doktori iskoláiban folyó képzések, tudományos kutatások feltételeit, a doktori iskolák alaptevékenységeit, működését, személyi és infrastrukturális ellátottságát, valamint a minőségbiztosítási rendszerét.
Az eljárások eredményeit rögzítő MAB határozatok és Látogató Bizottsági Jelentések a MAB Testület 2024. február 23-i ülésén kerültek jóváhagyásra, amelyről a MAB hivatalos értesítést küldött az Egyetem részére.
A MAB eljárásrendje értelmében, a Testület akkreditációra vonatkozó döntései és jelentései nyilvánosak, a MAB honlapján, valamint az Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Regiszter DEQAR adatbázisában hozzáférhetők.

A jelen eljárás kertében vizsgált három doktori iskola akkreditációs hatálya egységesen 3 évre szól, 2027. február 23-ig érvényes.

Köszönet minden munkatársnak, aki az akkreditációs eljárásokra történő előkészületekben, azok lebonyolításában közvetlen, vagy közvetett munkája révén részt vett és hozzájárult a sikeres megvalósításhoz!
Frissítve: 2024.02.29.

Legfrissebb cikkek