Gábor Dénes Díjasok Klubja a rákkutatás mérnöki és orvosi kihívásairól

Prof. Dr. Kovács Levente rektor „A rák megszelídítése: személyre szabott rákterápia modellalapú irányítástechnikai módszerekkel” címmel tart előadást, míg Dr. Sápi Zoltán, a Semmelweis Egyetem I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének professzora a liposarcomák személyre szabott kezelésében elért legújabb eredményeiről beszél majd a Gábor Dénes Díjasok Klubja Egyesület február 29-ei rendezvényén.

Prof. Dr. Kovács Levente a napokban védte meg „Személyre szabott élettani modellezés és szabályozás robusztus irányításelméleti módszerekkel” című MTA-doktori értekezését. A Gábor Dénes Díjasok Klubjában tartandó előadása a laikusok számára is érdekes lehet, mindenkinek szól, aki a téma iránt érdeklődik, hiszen a prezentációkat közérthető módon tartják a felkért szakemberek a programsorozat során.

Dr. Sápi Zoltán, a Semmelweis Egyetem I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének professzora a liposarcomák személyre szabott kezelése terén folytatott kutatásokról beszél majd. Előadásának fókuszában szintén a célzott kezelés áll.

Az est házigazdája Szigeti Krisztián, Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa, a Kvantitatív InVivo Molekuláris Képalkotó Laboratórium vezetője.

Időpont: 2024. február 29. (csütörtök) 17:00 óra

Helyszín: Óbudai Egyetemen (1034 Budapest, Bécsi út 96/b.) F09 terem.

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat a gabor.denes.klub@gmail.com e-mail címen február 28-ig jelezzék!

 
Frissítve: 2024.02.23.

Legfrissebb cikkek