Erősödő tudományos kapcsolatok a dél-koreai Ulszan városával

A tudományos kapcsolatok erősítése, az intézmények közötti együttműködés előmozdítása céljából fogadta február 23-án a dél-koreai Ulsan College küldöttségét és a város nagykövetét Prof. Dr. Kovács Levente rektor. A lehetséges tudományos és kutatási területek mellett az oktatási partnerségről is egyeztettek Cho Hong Rae rektorral.

A látogatás és a közösen aláírt szándéknyilatkozat jelentős előrelépést hozhat az új tudományos kapcsolatok kialakítása és az intézmények közötti kooperáció előmozdítása irányába, erősítve az egyetem elkötelezettségét a nemzetközi kapcsolatok ápolása és a globális szintű tudományos tapasztalatcsere területén – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. A dél-koreai delegáció tagjainak az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) legújabb fejlesztéseit Prof. Dr. Galambos Péter főigazgató-helyettes mutatta be.



Ulszan Dél-Korea hetedik legnépesebb városa, jelentős ipari központ, itt található a világ egyik legnagyobb autógyára, mely a Hyundai tulajdona, de a Hyundai hajóépítő iparága is itt van.

 
Frissítve: 2024.02.23.

Legfrissebb cikkek