Nagy érdeklődés kísérte a Cegléden induló képzések bemutatását

Megtöltötték a diákok a Ceglédi Városháza dísztermét azon a tájékoztatón, melyen előadást tartottak az Óbudai Egyetem helyben, a Közgazdasági és Informatikai Technikumban induló levelezési képzéseiről. A gazdálkodási és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing szakokra február 15-éig lehet jelentkezni.

A megjelenteket Dr. Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötte. Úgy fogalmazott: egy régi terv valósul meg az új képzésekkel. Elmondta azt is, hogy a ceglédi képzőhelyet bemutató tájékoztató már elérhető a Felvi.hu-n is. Hozzátette: „a célunk elsősorban az, hogy toborozzunk, és mindenki teljes körű tájékoztatást kapjon a képzési lehetőségekről, illetve arról, hogy a tanulmányok folytatásához milyen támogatások vehetők igénybe.”

- A tanulási támogatással kapcsolatos ösztöndíjprogram kidolgozás alatt van – erről már Hegedűs Ágota alpolgármester beszélt. Emlékeztetett: régi cél, hogy helyben tartsák a továbbtanulni szándékozó fiatalokat, ehhez igyekeznek minél nagyobb anyagi támogatást nyújtani, azaz az önkormányzat átvállalja a tandíj felének kifizetését az első évben, ezt követően ösztöndíjrendszert dolgoznak ki, a tanulmányi eredmények figyelembe vételével.



Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes, a Keleti Károly Gazdasági Kar Kutatási Dékánhelyettese a szeptemberben, levelező tagozaton induló gazdálkodási és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing, alapképzésről levelező képzésekről, a megszerezhető ismeretanyagról, a képzés piaci elismertségéről és az elhelyezkedési lehetőségekről tájékoztatta a diákokat, az Óbudai Egyetem és a Keleti Károly Gazdasági Kar által kínált lehetőségek mellett. Elismerően szólt az igénybe vehető önkormányzati támogatásról és előremutatónak nevezte a városvezetés, a szakképző centrum és az egyetem együttműködését.

(Felsőoktatási Szakképzésben az alábbi képzések választhatnak Cegléden és Budapesten: gazdálkodási és menedzsment kereskedelem és marketing marketingkommunikáció.)

A képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. Részletek a Felvi.hu oldalon.

Frissítve: 2024.02.08.

Legfrissebb cikkek