A folytatásáról egyeztetett az ÓE a Bosch vezetőivel

Sikeres az Óbudai Egyetem és a Bosch Csoport együttműködése hosszú évek óta – hangsúlyozta Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes a vállalat vezetővel folytatott egyeztetést követően. Mint fogalmazott: az oktatásfejlesztés, a szakember-utánpótlás támogatásán kívül a jövőt meghatározó technológiák területén elindult közös kutatás-fejlesztési területen is volt az előrelépés. A mostani találkozón az eddigi eredményeket áttekintve az új irányok kijelölése volt a legfontosabb feladat – tájékoztatott a rektorhelyettes. A Bosch Csoport tárgyalódelegációját Szászi István magyarországi és adriai régióvezető, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja vezette.

Az Óbudai Egyetem számára mindig is fontos volt, hogy szoros kapcsolatokat hozzon létre a hazai ipar szereplőivel, ennek köszönhetően naprakész ipari szaktudást adtunk és adunk a hallgatóknak – jelentette ki Prof. Dr. Felde Imre megemlítve, hogy a magyarországi autóipar meghatározó vállalatcsoportjával mintaértékű együttműködést alakítottak ki.



A megbeszélésen Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja, valamint Wührl Tibor, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar kutatási dékánhelyettese a Bosch Csoporttal megvalósult fejlesztésekről, közös projektekről és az együttműködés további lehetőségeiről adtak számot.



A Bosch részéről Kemler András ügyvezető, Pótsa Mátyás osztályvezető, Balog Péter csoportvezető, Herczegné Kern Boglárka projektkoordinátor, Dr. Csilling Ákos, Bosch Scientist és Dr. Bakosné Diószegi Mónika, Bosch Key Account (ÓE) vett részt az egyeztetésen, amelynek során a vendégeknek Prof. Dr. Haidegger Tamás főigazgató és Prof. Dr. Galambos Péter főigazgatóhelyettes mutatta be az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ legújabb fejlesztéseit.



 
Frissítve: 2024.02.06.

Legfrissebb cikkek