Keresztfélévkor is népszerű az Óbudai Egyetem

Több mint 70 százalékkal többen jelentkeztek az Óbudai Egyetem keresztféléves képzéseire, amely az elmúlt évihez képest és a nyári jelentkezésekhez hasonlóan rekordot döntött az Óbudai Egyetem – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente. A kiemelkedő eredményhez jelentős mértékben járult hozzá a képzési paletta bővítése, az új MSc szakok bevezetése. Kiemelkedő számokat hozott az adattudományi, valamint a környezetmérnöki mesterképzési szakokra történő jelentkezés – tette hozzá az Óbudai Egyetem rektora.

Az Óbudai Egyetemen keresztféléves képzésen 198-an kezdhetik meg tanulmányaikat februárban, ami a tavalyihoz képest 74 százalékos emelkedést jelent – ismertette az összesített jelentkezési számokat Prof. Dr. Kovács Levente. Mint fogalmazott: 15 szakot hirdettünk meg keresztféléves indulással, köztük szakoktató alap, biztonságtechnikai, gépészmérnöki, kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, valamint vállalkozásfejlesztés mesterképzések közül választhattak a továbbtanulni szándékozók. Legnépszerűbbnek az adattudomány MSc és a villamosmérnöki MSc levelező szakok bizonyultak. Nagy siker a most először induló környezetmérnöki MSc és meglepetés a könnyűipari mérnöki MSc is, amelyet több év után ismét nagy érdeklődés övez.

A keresztféléves képzésekre jelentkezők száma is azt bizonyítja, hogy nő a fiatalok érdeklődése az Óbudai Egyetem mérnöki, informatikai, gazdaságtudományi képzései iránt – húzta alá a rektor, megemlítve, hogy a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt állók. A felvételizők 20 alap- és 23 mesterszak, illetve 5 felsőoktatási szakképzésre jelentkezhetnek. Több képzés angol nyelven is felvehető, illetve duális és kooperatív képzési formában, különböző munkarendben választható.

Az új tanévtől új képzések is indulnak. Bővebb információ a felvételizőknek szóló oldalunkon található: https://felveteli.uni-obuda.hu/.

Az Óbudai Egyetem képzéseire a Felvi.hu oldal e-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni, ahol a felvételi menetéről, határidőkről is részletes információk találhatók.
Frissítve: 2024.01.24.

Legfrissebb cikkek