Sok érdeklődő középiskolást vonzott a salgótarjáni nyílt nap

Az Óbudai Egyetem hét karához hasonlóan a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen több alkalommal is rendeztek nyílt napot, legutóbb január közepén. A fiatalok egyebek mellett a nógrádi megyeszékelyen elérhető képzési, illetve kutatási lehetőségeket ismerhették meg a program során, illetve az intézmény hallgatóitól azt is megtudhatták, hogy milyen Salgótarjánban az egyetemi élet.

Telt ház volt az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) nyílt napján. Az érdeklődő középiskolás diákokat Székyné dr. Sztrémi Melinda köszöntötte. Mint mondta, a következő tanévre is meghirdetik azokat a képzéseiket, amelyeket az Óbudai Egyetem három kara hozott Salgótarjánba azért, hogy a fiataloknak ne kelljen elhagyniuk a térséget, illetve – az SKKK szlogenjét követve – helyben építhessenek jövőt.



A központ igazgatója kifejtette, hogy a hagyományos mérnökinformatikus, illetve a gazdálkodási és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing szakok mellett a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar is bekapcsolódik a salgótarjáni képzésbe. „Meghirdetjük a villamos-üzemmérnöki alapképzést, amelyre nappali tagozatos munkarendben jelentkezhetnek a diákok.”  A vállalati partnerek, illetve a térségben működő cégek körében végzett felmérés eredményei tükrében merült fel az Óbudai Egyetem vezetőségében az új szak elindításának lehetősége Salgótarjánban.



A nyílt nap során a középiskolások Csikósné dr. Papp Andrea egyetemi docenstől, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki kar oktatási dékánhelyettesétől a Salgótarjánban nappali munkarendben meghirdetett villamos-üzemmérnök képzéséről tudhattak meg részleteket. Dr. Tégla Zsolt, a Keleti Károly Gazdasági Kar egyetemi docense a nógrádi megyeszékhelyen elérhető Gazdálkodási és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing szakokat mutatta be az érdeklődőknek, míg Kozma-Loraszkó Andrea, a kar nemzetközi oktatási és beiskolázási koordinátora a felvételi eljárásról és annak változásairól beszélt. A Neumann János Informatika Kar képviseletében Szabó-Zsidai Krisztina oktatási ügyekért felelős dékáni megbízott tartott tájékoztatót.

Az Óbudai Egyetem hosszútávon tervez a nógrádi megyeszékhelyen

Székyné dr. Sztrémi Melinda azt is hozzáfűzte: a nyílt napokra meghívták azokat a vállalati partnereket, ezúttal azokat, amelyeknek elsősorban villamos-üzemmérnökökre van szükségük. (Novemberben a balassagyarmati Mahle Compressors Hungary Kft., míg a januári alkalom során a mátranováki telephellyel rendelkező Alstom Hungary Kft. képviselői voltak a nyílt nap vendégei.)

A cél többek közt szakemberek képzése a vállalati igények szerint. A tervek között több mérnöki képzés is szerepel, ami bizonyítja: az Óbudai Egyetem hosszútávon tervez Salgótarjánban – emelte ki Székyné dr. Sztrémi Melinda, aki arról is szót ejtett, Salgótarján önkormányzata is fontosnak tartja, hogy legyen felsőoktatási képzés a nógrádi megyeszékhelyen. A közgyűlés döntése értelmében tavaly életre hívták a „Vár az Óbudai Egyetem” nevű ösztöndíjat, amelyet már decemberben az első csapat hallgató meg is kapott. (A tanulmányi átlaghoz kötött támogatás havi 30 ezer forintot jelent az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzéseire nappali tagozaton beiratkozó fiataloknak.)



Salgótarjáni képzések:

Az Óbudai Egyetem 2016-ban hozta létre új telephelyét Salgótarjánban, ahol 2017-től fogadjuk a hallgatókat. A Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen (SKKK) tanulók részesei lehetnek a városban újraindult felsőoktatásnak, és nem kell elhagyniuk otthonukat, megyéjüket, helyben végezhetik felsőfokú tanulmányaikat műszaki, informatikai és gazdasági területeken. Az ismereteket az intézmény oktatóitól, valamint kiváló helyi szakemberektől kapják meg a hallgatók, akiknek felkészülését e-learning tananyagok is segítik. Több mint 20 Nógrád vármegyei gazdálkodó szervezettel jött létre együttműködési megállapodás, ahol a hallgatók a szakmai gyakorlatukat tölthetik. A képzésben részt vevő vállalati partnerek munkatársként is visszavárják a hallgatókat, tanulmányaik befejeztével. Az SKKK-n továbbtanulók alakítói, formálói lehetnek a salgótarjáni diákéletnek, tagjai lehetnek az Óbudai Egyetem nagy közösségének, résztvevői a változatos programoknak. Könyvtárhasználati és sportolási lehetőség is biztosított Salgótarján Megyei Jogú Város támogatásával. Képzések: mérnökinformatikus (BSc nappali és levelező – duális képzési formában is); gazdálkodás és menedzsment (BSc nappali); kereskedelem és marketing (BSc nappali); villamos-üzemmérnöki (Bprof nappali és levelező)

Az egyetemünk karain tartott nyílt napokról a januári Hírmondóban számolunk be.

(Forrás: nool.hu)

 
Frissítve: 2024.01.22.

Legfrissebb cikkek