Sokan adakoztak adománygyűjtő akcióink során

Egyetemünk polgárai hozzájárultak az SMA-s beteg kisfiú gyógyulásához
A múlt év végén tartott adománygyűjtés az Óbudai Egyetem vezetésének megbízásából az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft., összefogva az intézményben zajló kezdeményezéseket. A közös cél egy nagybeteg kisfiú megsegítése, valamint a cipős doboz akcióhoz kapcsolódó adományok összegyűjtése volt. (A székelyudvarhelyi kollégiumnál történt tragikus baleset kapcsán tartott adománygyűjtésről hamarosan külön cikkben számolunk be.)

A társaság által szervezett adománygyűjtő kampány november 27-től december 14-ig tartott. Az egyetem polgárai Galó Tamás Dominik, SMA1 betegséggel küzdő gyermek gyógyulása megsegítése érdekében fogtak össze, és karácsonyra - számos civil szervezet, cég és magánszemély összefogásával - össze is gyűlt a szükséges összeg a rendkívül drága, több tízmillió forintba kerül gyógyszerre.

Emellett lehetőség nyílt - adománygyűjtő-ponton keresztül - cipős doboz adományok leadására és pénzbeli hozzájárulásokra is számos segélyszervezetek számára.



Az Óbudai Egyetem karácsonyfa átadó ünnepségen Prof. Dr. Kovács Levente rektor nyitóbeszédével indult útjára a kampány, november 28-án. A közös cél a közösségépítés és a társadalmi felelősségvállalás volt, melyhez a vállalkozások és magánszemélyek is hozzájárulhattak adományaikkal. A kampány során több adománygyűjtő eseményt szerveztek a hallgatói önkormányzatok.

A hat eseményen öt szervezetnek, összesen 282 950 Ft, egy tucatnál több cipős doboz, játékok, iskolaszer és húsz tábla csokoládé adomány gyűlt össze.



A Tavaszmező utcai kampuszon tartott kitelepülést az Óbudai Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, valamint a Keleti Károly Gazdasági Kar Hallgatói Önkormányzat december 5-én. (Az ÓE EHÖK december 6-án és 7-én kitelepülést szervezett további két kampuszon is.) Ezzel is segítve azokat a hallgatókat, akik támogatni szerették volna Galó Tamást vagy a cipős doboz akciót adományaikkal.

A Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Kar Hallgatói Önkormányzat által szervezett kitelepülést december 6-án, amely során forró itallal és aprósüteményekkel várták a segíteni szándékozókat.

Az adománygyűjtésből a székesfehérvári kampusz, az Alba Regia Műszaki Kar sem maradt ki. A karra járó hallgatók és oktatók is lelkesen álltak be az adományozók sorába. – Számunkra hatalmas öröm volt ezt a projektet kidolgozni és szeretnénk ezúton is megköszönni mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a nemes ügyek támogatásához – mondta Mezei Miklós, az ÓE Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 
Frissítve: 2024.01.02.

Legfrissebb cikkek