IEEE SMC Társaság elnökségi tagjává választották az ÓE rektorát

Elnökségi tagjainak sorába választotta három évre az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Systems, Man, and Cybernetics Society Prof. Dr. Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát.

 

Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society öt tagjának (Prof. Dr. Kovács Levente mellett Xiaojie Su, Jiacun Wang Yingxu Wang és Kok Wai Wong) elnökségébe történő megválasztására összesen 913 szavazólap érkezett a szervezethez. Az elnökségi tagok mandátuma hároméves ciklusra, 2024. január 1-jétől 2026. december 31-ig tartó időszakra szól – tájékoztatott Prof. Dr. Rudas Imre, a jelölőbizottság elnöke.



Az IEEE SMC, a világ villamos és elektronikai mérnökeit tömörítő szervezet szakmai társasága, amely a rendszertudomány és -mérnökség, az ember-gép-rendszerek, valamint a kibernetika területén fogja össze a legfontosabb tudományos eredményeket.

Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Társaság fő konferenciája az SMC világkonferencia, melyet a Társaság minden év őszén rendez meg. A konferencia igazodva a Társaság fő irányaihoz három területen mutatja be a legújabb kutatási eredményeket: komplex rendszerek, kibernetika, ember-gép rendszerek. 2022 végén szavazott arról a Társaság elnöksége, hogy hol kerüljön megrendezésre a 2025-ös világkonferencia. A rendezési jogot Bécs nyerte el, a helyszínnel pedig Ausztria legnagyobb kutatóhálózata, az Austrian Institute of Technology, valamint az Óbudai Egyetem közösen pályázott. Tehát egyetemünk elnyerte a világkonferencia társ-rendezésének jogát, immár másodszor, ami egyedi a Társaság történetében és jól mutatja az Óbudai Egyetem nemzetközi pozíciójának, megítélésének erősödését.

 

 
Frissítve: 2023.12.18.

Legfrissebb cikkek