Gábor Dénes-díjjal ismerték el Szászi István munkáját

A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Bosch csoport vezetője, Dr. Szászi István a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerésében, Gábor Dénes-díjban részesült, melyet a Parlamentben vehetett át Csák János kulturális és innovációs minisztertől december 15-én. Érdemei közt szerepel, hogy a cég hosszú távú stratégiájának fontos részeként tekint a felsőoktatás és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsolatának erősítésére egy egyedülálló innovációs ökoszisztéma kiépítésével.

Dr. Szászi István a múlt év márciusától tagja a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának. Vezetésével és aktív szerepvállalásával a hazai Bosch csoport az elmúlt években országosan több egyetemmel is szoros, hosszú távú szakmai partnerséget alakított ki, melynek eredményeként az akadémiai szektor még aktívabban vehet részt a jövő technológiájának formálásában.



A Gábor Dénes-díj olyan szakembereknek adományozható, akik jelentős tudományos, vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, és ezzel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, valamint közreműködésükkel nagymértékben elősegítették intézményük innovációs tevékenységét.  A civil szféra közismert műszaki alkotóinak elismerését szolgáló, 1989-ben létrehozott díjat idén 35. alkalommal adták át.

A Bosch hosszú távú stratégiájának fontos része a felsőoktatás és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsolatának erősítése egy egyedülálló innovációs ökoszisztéma kiépítésével. A vállalat Szászi István vezetésével és aktív szerepvállalásával évek óta komoly szerepet vállal a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésekben, a magas színvonalú hazai mérnökképzés támogatásában, és kiemelt partnerként tekint a hazai egyetemekre.

Prof. Dr. Kovács Levente egy évvel ezelőtt részesült Gábor Dénes-díjban. A NOVOFER Alapítvány Műszaki Szellemi Alkotásért Kuratóriuma által odaítélt plakettet és díszoklevelet az Óbudai Egyetem rektora a modern irányításelmélet és élettani szabályozások, elsősorban a cukorbetegség és a daganatterápia tématerületeken elért eredményeivel érdemelte ki.

 
Frissítve: 2023.12.18.

Legfrissebb cikkek