Építészi, építőmérnöki képzés indulhat Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) Mérnöki és Információtechnológiai Kara és az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara Építészi és építőmérnöki szak létrehozását tervezi. A kétoldalú megállapodást december 14-én írták alá Marosvásárhelyen.

Az új szak létrehozásáról Prof. Dr. Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Leonard Azamfirei, a MOGYTTE rektora és Prof. Dr. Liviu Moldovan, a Mérnöki és Információtechnológiai Kar dékánja egyeztetett. A szakirány közös tanterv szerint fog működni, a hallgatók képzését a két egyetem oktatói közösen biztosítják. A partnerségben fontos szerepe lesz az Romániai Építészek Rendje marosvásárhelyi fiókjának.

A kooperáció nem előzmény nélküli: a két felsőoktatási intézmény idén márciusban az Ybl Kar dékánja megállapodást írt alá a marosvásárhelyi egyetem angol nyelvű műépítészeti karával, amely a diák és oktatócserére, közös kutatási programok szervezésére, valamint szerteágazó szakmai együttműködésekre ad majd lehetőséget.
Frissítve: 2023.12.18.

Legfrissebb cikkek