„Sportoljon minden egyetemi polgárunk!” - együttműködésben a Kajak-Kenu Alapítvánnyal

Az Óbudai Egyetem polgárai sportos életmódjának támogatása, társadalmi szinten az egészségtudatos életmód elősegítése érdekében együttműködési megállapodás jött létre az egyetem és a Kajak-Kenu Alapítvány között. – „Sportolásra, a szabadidő egészséges és hasznos eltöltésére szeretnénk ösztönözni az egyetem polgárait, egyúttal kiemelt célként tekintek hallgatóink sportolói pályafutásának támogatására” – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

A megállapodásban foglaltak szerint az együttműködés alapvető célja, hogy a sportolni vágyókat minden formában támogassák.



„A legfőbb célnak az egyetem munkavállalóinak egészségtudatos életmódjának, a hallgatók sportolói pályafutásának támogatását tartom. Szeretnénk, hogy minél többen sportoljanak.” – fejtette ki Prof. Dr. Kovács Levente. Hozzátette: - a kormány részéről egyik indikátorként jelenik meg a sportolás népszerűsítése. Az egyetemen, nagyságához mérten, arányaiban csekély infrastrukturális lehetőség adott a sportoláshoz, többek közt ezért is tartom jó lehetőségnek az alapítvánnyal kötött megállapodást, mivel a szervezet megfelelő intézményi hátteret tud biztosítani azoknak, akik kajakozni, kenuzni, mozogni szeretnének. A rektor elmondta továbbá, hogy az egyetem sportstratégiájának részeként felkínálja az alapítvány sportolóinak - az egyetemre történt sikeres felvételt követően - az egyéni tanulmányi rend kialakításának lehetőségét, ezzel segítve őket a tehetségük szerinti maximális sporteredmény elérésében. Mint fogalmazott, ebben már eddig is bevált gyakorlata van az egyetemnek.



- Az Óbudai az első egyetem Magyarországon, amellyel együttműködési megállapodást kötünk – jelentette be dr. Tóth Péter, a Kajak-Kenu Alapítvány kuratóriumának elnöke. Hozzátette: rendkívüli jelentőségűnek tartja a jövőbeli kooperációt az egyetemmel, többek közt azért is, mert a felsőfokú oktatási intézmények közül itt tapasztalták a legnagyobb nyitottságot a szervezet által képviselt üggyel kapcsolatban. Nagy jelentőségűnek nevezte, hogy az egyetemen keresztül meg tudják szólítani a fiatalokat, és a munkavállalókat. A kajak-kenu az egyik legnépszerűbb sportág, ennek tükrében is „sikerre van ítélve” az együttműködés – jelentette ki az alapítvány elnöke.

Az alapítvány BKV Előre SC Kajak-Kenu szakosztály sporttelepének III. kerületi telephelyén 50 százalékos kedvezményt biztosítanak az egyetem munkavállalói és hallgatói számára mind az oktatást, mind a sporteszköz bérlést illetően. Segítik az egyetemi sportrendezvények szervezését és az egyetemi bajnokságokra történő felkészítést. Az elképzelések megvalósításában, a feladatok végrehajtásának koordinálásában jelentős szerep jut majd az egyetem Testnevelési és Sport Intézetének.

 
Frissítve: 2023.12.13.

Legfrissebb cikkek